Абониране

Posts by Даниела Панова

0 votes

Здравей Симона, за операция за намаляване на гърдите и дума не може да става. Първо гърдите ти все още не са приключили развитието си и много силно се съмнявам да се намери ентусиаст хирург, който да прави пластична операция за намаляване на гърдите на момиче в пубертета.

Какви сутиени използваш? Видях, че слагаш два? Ако използваш обикновен сутиен добавянето на още един не ти помага особено. Обикновените сутиени имат основно поддържаща роля и не могат да си осигурят пълна защита необходима при контактен спорт като баскетбола. Категорично ти е необходим специален спортен сутиен. Иди в спортен магазин или порови из интернет. Има специализирани сутиени и дори има сутиени според различните типове спорт.

При контактните спортове можеш да ползваш сутиени с протектори (пластмасова кора в чашката за защита на гърдите). Спортният сутиен ти гарантира много по-стабилна опора и освен това при него няма риск „момичетата“ да изскочат навън в някакъв момент

0 votes
0 votes
In reply to: Малки гърди

Здравей Наталия, на 12-13 е нормално все още да нямаш гърди. Да, може би част от момичетата вече са започнали да носят сутиен, вероятно една част от тях по необходимост, другите просто за да не останат назад, но в тази възраст е възможно оформянето на гърдите все още да не е започнало. Специално при теб има още нещо – твоят индекс на телесна маса е на долната граница на нормалното тегло. И по принцип ти предстои да растеш още на височина. Гърдите са главно мастна тъкан, а в тялото ти няма достатъчно такава (поне съдейки по индекса).

Какво да направиш?

Ако приемем, че главната причина за малките гърди при теб е недостатъчната телесна маса прочети тази статия Натрупване на килограми за уголемяване на бюста

Задължително комбинирай здравословното хранене с още движение и упражнения.

0 votes

Здравей Криси,

Ще отговарям по точки, защото въпросът има много аспекти:

  1. На 12-13 все още цикълът ти не е напълно регулиран т.е. отклонение от няколко дни в никакъв случай не е нещо тревожно
  2. Да, диетите могат да повлияят на менструацията, важно е здравословното хранене а не гладуването. Тук тази статия е за напълняване, но съветите за здравословно хранене са си абсолютно същите – избягвай мазните храни, енергийните бомби и изобщо боклуците в училищната лавка. Предпочети плодове, зеленчуци, месо (не в хамбургер или кренвирш, а пържола, в супа, сготвено и т.н.)
  3. В тази възраст, преди активното израстване в пубертета, тялото сякаш складира необходимото тегло за периода на израстването. Не е необичайно да се качи тегло в тази възраст. Виж какъв ти е индекса на телесна маса и дали наистина има за какво да се притесняваш. С израстването теглото ще се нормализира.

Това, което можеш да направиш в момента – храни се здравословно и спортувай. Ако не спортуваш нищо купи си един обръч от книжарницата и просто го върти по час дневно. Следи теглото си но не прекалявай с диетите – в тази възраст те не са полезни за организма ти. Ако имаш някакви въпроси за индекса на телесна маса драсни отговор на въпроса тук за да ти помогна.

1 vote
In reply to: Бръснене

Здравей, къде искаш да се обръснеш? И провери ли и други методи освен бръсненето?

1 vote
In reply to: Бръснене

Ето и статия за бръсненето

Между другото ако става въпрос за краката – идеята с бръсненето не е най-добрата, за предпочитане е кола маската, депилатоара или епилатора.

Ако е за подмишниците – бръсненето е ОК, но може да пробваш и депилатоар

Ако е за бикини зоната – бръсненето става, но бъди много внимателна, особено с ново бръснарско ножче (купи си пяна или крем за бръснене с четка и задължително собствена самобръсначка)

0 votes
In reply to: menstruaciq

Здравей Ани, по принцип няма такава възможност. Възможно е да се забави и ако закъснее до навършването на 16 години трябва да се консултираш с лекар за да се увериш, че всичко е наред. Ако все още си в началото на пубертета просто няма за какво да се тревожиш

0 votes
In reply to: Пъпки

Здравей Ани,

обещавам да подготвя специална статия за акнето, към момента имам готова за черните точки При борбата с акнето стъпките са много близки, само премахни ексфолиантите, защото те могат допълнително да раздразнят кожата. При никакви обстоятелства не изтисквай пъпките с ръце – ще останат белези. Можеш да използваш екстрактор но само след като спазиш процедурата в статията.

0 votes

Здравей Гигзи, на 29 март ще излезе статията Модни съвети за слаби момичета

Там подробно ще разгледаме точно съвети към момичета със слаба фигура. Ако не успея да натъпча всичко в една статия ще има и втора част. До тогава – това, че си слаба не е нещо лошо. Със сигурност имаш какво да подчертаеш. Слабата фигура обикновено означава хубави и дълги крака. Това, което трябва да се направи е да създадеш илюзия за обем там където я няма (в бюста и ханша) и да подчертаеш хубавото във фигурата си – краката, изправената стойка. В статията ще се постарая да бъде малко по-конкретно.

0 votes
In reply to: Period storage

Здравей, всички клипчета за period storage, които аз открих описват съхраняването на колекция от превръзки и/или тампони. Като изключа клипчетата, в които момичетата са попрекалили и са напълнили цял кашон с превръзки, идеята не е лоша.

Хубаво би било в кутия, шкаф, чекмедже да си направиш място за нещата за менструацията. Идеята е всичко да ти е под ръка и същевременно да имаш резерви за месечния цикъл. Много ще ме улесниш ако публикуваш линк към някое от клипчетата, които си гледала. Междувременно аз пуснах една статия свързана с клиповете, които аз намерих:

Организация за менструация: превръзки и тампони в редици и колони

1 vote

Здравей Мила, за три месеца трудно можеш да направиш чудеса, но все пак имаш някакви полезни ходове. Тъй като не даваш много информация относно тегло и височина, ми е трудно да се ориентирам дали проблемът може да се корени в липсата на достатъчно мастна тъкан в тялото. Тук е серията статии за уголемяване на гърдите в пубертета Според мен трябва да наблегнеш на здравословното хранене и на упражненията.

Едно е сигурно – независимо от размера на бюста, ако се държиш естествено и си не прикриваш своя естествен чар пак можеш да бъдеш в центъра на вниманието. Важното е да имаш самочувствие. Самочувствието не е само едни гърди (колкото и големи да са), самочувствието е цялостното ти излъчване, поведение, отношение към другите и обаяние, така че се постарай да си прекараш едно наистина хубаво лято и не обръщай толкова внимание на тези, които просто нямат какво друго да кажат освен да се заяждат с другите.

0 votes

Здравей Карли, предполагам 83 е обиколката под гърдите, а 86 е обиколката на гърдите? Разликата е малко повече от 2,5 см. В зависимост от кройката е възможно 86А да ти стане. Увери се, че не ти е твърде стегнат (Трябва да можеш да пъхнеш два пръста в презрамката под гърдите). С 86В може да ти е малко свободно, но вероятно ще го запълниш скоро, така че ако избираш между двете вземи 86В.

1 vote

Здравей Криси, на колко си в момента?

1 vote
In reply to: на 12 години

Здравей Селиме, първият ми въпрос е – за какво ти е да ти идва? Спокойно! Изчакай природата да си свърши работата. Менструацията ще дойде, когато тялото ти е готово за това. Може да се случи на 12, може и чак до 16. При всички случаи не менструацията е нещото, което те прави момиче. А и още нещо… дори да ти дойде (или съответно да не ти дойде) никой не може да разбере, така че наистина няма значение.

Гърдите: да, там въпросът е друг. За гърдите също е твърде рано да се тревожиш. На 12 гърдите са едва в началната си фаза на развитие. Има още време докато се оформят и уголемят. Все пак има какво да направиш за фигурата си докато чакаш тялото ти да „навакса“ според желанието ти.

Тук има специална серия статии за уголемяване на гърдите в пубертета Основното нещо, за което трябва да се погрижиш е да направиш възможното да помогнеш на тялото си да се развива здравословно и правилно – правилното хранене, достатъчното движение, спорта, грижата за личната хигиена. В статиите е наблегнато именно на това – полезното и трайното решение за не само хубав бюст, а и за цялостен облик на красива девойка и жена.

0 votes

Здравей Мануела, какво значи „да пораснат до лятото“? Не пресилвай природата и тялото си – развитието е нещо наистина индивидуално и точно в това се крие очарованието му. Тялото ти има свой график, през който се готви да премине през пубертета. Ти можеш да му помогнеш ако се грижиш за него и го улесниш.

Важното е да наблегнеш на здравословното хранене и спорта. В тази серия от статии за уголемяване на бюста има подробно обяснение на нужните стъпки, но в общи линии всичко се корени в здравословния начин на живот.

0 votes

Здравей Натали, гърдите са много чувствителни и дори болезнени в периода на пубертета. Удрянето в гърдите причинява силна болка и може да те разтревожи ако се появи някакво охлузване или оток. Но – ударът в гърдите не може да повлияе на растежа им.

Този въпрос е задаван и преди – ударът в гърдите причинява ли рак? и отговорът ми ще бъде същия:

  • първо – не, удрянето е болезнено но не е опасно
  • ако ударът е бил силен, има оток или болката продължава с дни иди на преглед при личния си лекар
  • при никакви обстоятелства не трябва да позволяваш (ти и останалите момичета в класа) да бъдете тормозени от когото и да било. Просто уведомете учител!

При нормални обстоятелства може да се случи да се удариш в гърдите – по време на физическо, спорт или дори при разминаването по коридорите в училище. Макар и болезнен, такъв удар едва ли ще причини нещо повече от неприятна болка. За предпазване носи спортен сутиен в часовете по физическо, движи се с раницата отпред в претъпкания коридор в училище и т.н.

0 votes

Здравей Наталия, ще разделя отговора за да е по-ясен

  1. Скоро ли израстна? 154 см за теглото и възрастта ти определят индекс на телесна маса 16,02, което е на долната граница. С думи прости – малко си слабичка, но си в норма. На твое място аз не бих предприемала никакви специални мерки за натрупване на тегло освен две неща: Здравословно хранене и физическа активност. Не се опитвай да натрупаш бързо тегло с цел да ти пораснат гърди – после ще се чудиш как да се отървеш от бързо натрупаните килограми.
  2. На 13 не всички момичета във вашия клас имат гърди. Някои имат, други носят сутиен с подплънки. Вместо да използваш разни „техники“ за симулиране на бюст просто подбирай подходящо облекло за момиче със слаба фигура
  3. На 13 не всички момичета във вашия клас имат менструация. Да, всички казват, че имат но нямат. Причината е проста – някои искат да са „в крак с другите“, на други просто вече им е писнало да ги питат „Не ти ли дойде вече?“. Истината е, че при някои момичета от твоя клас менструацията ще се забави още до две години (просто статистика).
  4. Поведението ти, промяната в емоционалното ти състояние, наличието на вагиналното течение са явни признаци за предстояща менструация. Тя може да се случи както в следващите няколко дни, така и в рамките на следващата една година. Това е напълно нормално. И никой не може да каже със сигурност кога точно ще дойде първата ти менструация дори при наличието на ясни симптоми.

Междувременно аз имам няколко съвета към теб

  • храни се здравословно – виж тези съвети за здравословно хранене и се постарай да ги спазваш. Избягвай опасните и вредните храни
  • спортувай – просто задължително. Ако имаш нужда от някаква мотивация, в контекста на въпроса ти за увеличаването на гърдите ето ти статията за упражнения за увеличаване на гърдите
  • и накрая нещо наистина важно – бъди позитивна. Позитивното мислене е ключът към щастието и успеха. Позитивните хора са желана компания за всички, те са по-щастливи, на тях им върви повече. Всичко това е само, защото позитивизмът те кара винаги да виждаш хубавата страна на живота
0 votes

Здравей Наталия, имаш действително необичаен проблем. Да отидеш на психолог не означава, че си смахната. Психологът е съвсем нормален лекар. У нас има някакво странно изкривено схващане, че само смахнатите ходят на психолог. Реално това е лекар като всеки друг лекар, така както редовно ходиш на зъболекар, така както ходиш при личния лекар при настинка, така както ходиш (или ще ходиш) на гинеколог така и е съвсем нормално да ходиш при психолог.

Можеш ли да имаш вяра на психолога си? Колкото и на всеки друг лекар, както вярваш на гинеколога и той не разказва това, което е научил в кабинета, така и психологът не разказва това, което научава по време на консултациите. Реално в това се изразява лекарската тайна – споделеното с психолога е само между теб и него.

Идеята с памперса ще ти доведе повече неудобства отколкото ползи – само се замисли за миризмата (оо да, ще я има!), за това какво ще облечеш, за риска от инфекции и какво ли още не.

Опитай с посещение при психолог. В края на краищата няма нужда никой друг да знае нито за проблема ти, нито за факта че посещаваш психолог. Това е просто още един лекар, нищо повече.

0 votes

Здравей Биляна, няма точно време, в което ще ти дойде дори при наличието на някакви признаци. Обикновено в рамките на 6-12 месеца след появата на бялото течение се появява и първата менструация. Ако при теб не се появи и след една година и продължиш да имаш редовно бяло течение е най-добре да споделиш с личния лекар и да се консултираш с гинеколог. В рамките на тази една година обаче всичко е съвсем нормално.

1 vote

Здравей Християна, ще подготвя специална статия за отслабването в пубертета. Малко ме притесни факта, че не можеш да спортуваш. Ако състоянието ти позволява увеличаване на физическата активност по какъвто и да било начин, то това със сигурност ще бъде плюс. При всички случаи ще е наложително да се концентрираш върху здравословното хранене

Showing 21 - 40 of 110 results
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).