Абониране

Правила на форума

Правила за ползване на форумите

I. Общи положения

1. Devoyka.info предоставя възможност на всеки да зададе своя въпрос или да сподели своето мнение/знания по вече зададен въпрос.

2. Основната тематика на форума „Въпроси и отговори“ е да даде информация и помощ на момичетата в трудната възраст на пубертета. Форумът не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

II. Въпроси и отговори

1. Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение!

2. Въпросите следва да се пускат в правилната категория и с подходящи етикети. Въпроси публикувани в грешна категория или с безразборна/злоумишлена употреба на етикети ще се изтриват или местят без предупреждение.

3. Заглавието на въпроса трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално същината на питането. Въпроси от една дума или от рода на „Помощ!“, „Имам проблем“, „Спешно“ и други подобни се изтриват без предупреждение.

4. Не се толерират off-topic отговорите – които не касаят пряко зададения въпрос.

5. Не се толерира практиката на flood. Дублирането на въпроси и/или отговори ще се третира като спам!

6. Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена. Всякакъв опит въпроси и/или отговори да бъдат използвани за търговски съобщения ще бъде последван от незабавно изтриване на профила на потребителя! Това включва всякакви реклами, верижни писма, флудене с линкове на сайтове и промотиране на продукти/услуги.

7. Не се толерират отговори без принос към зададения въпрос/дискусия от рода на „Браво“, „Супер“, „И аз така мисля“, „Харесва ми“ и други подобри. Подобни отговори без допълнителна обосновка ще се изтриват без предупреждение като спам.

8. Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона „Сигнал“, намиращ се до всеки един въпрос или отговор. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели.

9. Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове, включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

10. Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

11. Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

12. Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

13. Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни). Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

14. Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

15. Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

16. Всякакви въпроси коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на въпроси и/или отговори или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение – затваряни/трити и санкционирани.

III. Профили, аватари, подписи

1. Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване. В случай, че решите да предоставите някаква информация, то няма ограничение за нейното съдържание и характер.

2. В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.

3. Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Съдържанието му да се съобразява с точка 2.11 от правилата. Файлът да не бъде с размер над 20 КБ.

4. Личен уебсайт е вашият личен сайт или сайт над който вие имате контрол и активно участвате в неговото създаване/поддържане

5. Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Администрацията на Девойка.инфо има правото да игнорира всякакви подобни молби.

IV. Заключителни разпоредби

1. Спазването на правилата, изложени тук, е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

2. Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител, се определя от администраторите и/или модератор/ите.

Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).