Абониране

Вярно ли е, че удрянето в гърдите причинява рак на гърдата?

0
0

Здравейте! Аз съм на 13 и се чувствам странно, защото гърдите ми са м/у 2/3 фаза и още не ми е дошъл цикъла. Момичетата от моя клас са доста надарени и имат цикъл. Чувствам се малко странно да излизам с тях, защото те носят блузки с по-дълбоко деколте, а аз ходя с пуловери и ми е някак странно. Също така много често ми се случва да ме ударят в гърдите и много ме боли, може ли това да повлияе на растежа им? Чух, че честото удряне в гърдите причинява рак на гърдата? Има няколко момчета в нашия клас, които са големи *** и удрят момичетата в гърдите, аз наистина много се притеснявам, че удрянето в гърдите може да причини рак или да ги деформира, защото наистина много боли.

*** редактирано от модератор: въпреки, че си права, моля не използвай подобни изрази във въпросите си.

  • You must to post comments
0
0

Здравей Стели, първо не се притеснявай, че гърдите ти все още не са пораснали или, че може да се разболееш от рак на гърдата заради един или повече удара. Удрянето предизвиква болка, може да предизвика и някакво увреждане на тъканите като оток, охлузване и др. под, но по никакъв начин не може да предизвика рак. От тази гледна точка, а и имайки предвид колко е болезнено, е важно да предпазиш гърдите си от удари независимо дали това са случайни удари докато спортуваш или от грубостите на съучениците си.

Гърдите са чувствителна част от тялото на момичето, особено в периода на растежа им и физическото насилие върху тях е нещо, което трябва да избегнеш на всяка цена. Когато си в училище и се движиш по коридорите може да носиш раницата пред себе си вместо на рамо. Естествено това е защита само срещу случайни удари.

Абсолютно недопустимо е да бъдете тормозени от момчета в класа ви. Ударът в гърдите за момичетата е равнозначен на удар в тестисите при момчетата – болката и унижението са съизмерими. Най-правилният подход е да уведомите класната си. Съберете се няколко момичета и просто в прав текст и кажете, че еди кои си момчета ви тормозят физически и това просто не може да продължава така. Въпросът може да бъде повдигнат и пред директора на училището или училищния психолог. Това е просто недопустимо поведение и трябва да бъде прекратено.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).