Абониране

Позитивно мислене за момичета – дори през пубертета!

позитивно мислене през пубертета
Със сигурност си срещала хора, от които постоянно блика щастие и позитивна енергия? Не ти ли се е искало да си като тях? А може би дори си се питала „Защо ли има толкова много приятели? Как се харесва на всички?“. Позитивното мислене не е някаква природна дарба – всички ние го имаме и е само въпрос на истинско желание да видиш другата страна на медала. Да, нещата винаги имат две страни. Абсолютно винаги! От теб зависи да виждаш чашата полупълна, а не полупразна. Истината е, че позитивното мислене се тренира, то е начин на живот, така както човек решава да живее здравословно, така както решава да се занимава с танци, спорт, рисуване и всякакви други приятни и градивни занимания, така може да се научи да мисли позитивно и винаги да вижда и хубавото във всяка ситуация.

 • Радвай се на живота си – наистина си заслужава, какъвто и да е животът ти в момента в него има нещо хубаво. Фактът, че това е твоят живот само по себе си е нещо прекрасно. Научи се да се радваш на изненадите, които ти поднася съдбата. Изживявай всеки момент така сякаш ти се случва за последен път и трябва да запазиш само хубавите спомени от него.
 • Не чакай – действай – милиарди хора прекарват живота си в очакване на Нещото, което ще го промени. Раждат се, живеят, раждат деца и просто умират в очакване на щастието. Щастието е винаги наоколо просто трябва да си го вземеш. То няма да дойде само и дори да дойде ако си заета в мрачни мисли за неговото закъснение. Положи усилия – няма как да станеш рок звезда ако не ходиш на уроци по музика, няма как да се превърнеш в лекарка ако не се интересуваш от биология, не може да станеш кралица на красотата ако само стоиш и гледаш модни ревюта. Животът иска усилие и упоритост от твоя страна и ще те награди със щастие, което само чака да го вземеш.
 • Всичко има две страни – просто виж добрата абсолютно всичко в живота има две страни – добра и лоша. Много по-лесно е да видиш лошата, да се предадеш и да се отдадеш на самосъжаление. Много по-хубаво е да видиш добрата страна. Колкото и да е малка тя – можеш да бъде на 1 милион процента сигурна – винаги има добра страна. Просто я намери!
 • Бъди благодарна. Хубаво е човек да има мечти и желания, но за момента се радвай на това, което имаш. Обичай настоящето си за да сбъднеш бъдещето си. Бъди благодарна дори за малките неща, които имаш в живота си. Напомняйки си всичко хубаво, което вече имаш ще ти е много по-лесно да приемеш липсата на нещата, които все още нямаш. Ключът към щастието е да насочиш мислите си към хубавите неща в живота си.
 • Не отлагай – използвай всяка възможност сега. Животът ти поднася шанс за опиташ нещо ново, да се докажеш, да се състезаваш. Не се притеснявай дали си готова или не – просто опитай. После може да е късно. Винаги можеш да се усъвършенстваш. Важното е да трупаш опит, важното е да бъдеш позитивна и да опитваш нови и нови неща. Никой не се е научил да кара колело седейки вкъщи и разсъждавайки дали ще успее да запази равновесие.
 • Обгради се с щастливи хора – животът е кратък, не го губи в преследване на любовта на хора, които не я заслужават. Общувай с хора, които те ценят и обичат, не ги карай да те преследват за твоята обич. Не ги карай да се чувстват така, както ти се чувстваш преследвайки някого, който не заслужава твоята любов.
 • Не общувай с негативисти – малко хора знаят как да бъдат щастливи. За съжаление не малко хора изпитват някакво садистично удоволствие да правят другите нещастни. Ако някой не иска да се промени – ти не можеш да му помогнеш. Ако някой предпочита да вижда само черната страна на живота – не можеш да го промениш. Приеми фактите и не общувай с негативисти. Животът е твърде кратък и има нужда от теб, от твоята слънчева страна.
 • Поеми отговорност – няма по-лесен начин да паднеш в капана на негативизма от това да влезеш в ролята на жертвата. От днес нататък приеми, че само ти и никой друг е отговорен за твоето лично щастие. Независимо от обстоятелствата ти никога не си жертва. Независимо кога и какво ти се случва вярвай, че съдбата ти зависи от теб. На всекиго се случват нещастия, винаги има непредвидени обстоятелства но само от теб зависи как ще продължиш след това. Ти си единственият съзидател на собственото си щастие.
 • Аз мога. Промени начина си на мислене, начина си на изказ. Спри да използваш изречения, в които казваш „не мога“, напротив – можеш. „Не мога да изкарам повече от 4 по математика“ става „Сега имам 4, но другата седмица ще поискам да ме изпитат за да си оправя оценката“. Не забравай да си поставяш и срокове, когато и където е необходимо.
 • Бъди мила с другите – много често забравяме да бъдем любезни с околните. Отнема миг да направиш деня на някого щастлив и само една дума да съсипеш живота му. Дребните неща като задържането на врата на съседката натоварена с пазарски чанти, поздравяването на учителката при случайна среща на улицата, подаването на химикала на съученик са нещата, които отличават добрите хора от егоистите. Наречи го карма, но добрите хора наистина са по-щастливи и винаги могат да разчитат на помощта на околните. Опитай и си наложи да правиш по едно малко добро дело за страничен или непознат човек всеки ден. Ще видиш как ще се почувстваш много по-добре.
 • Изпусни напрежението– поне веднъж дневно си дай 10-20 минути, които да бъдат твоето свещено време. В тези няколко минутки ти трябва да изчистиш съзнанието си от всичко негативно. Да презаредиш батериите и да се отпуснеш. Дали ще медитираш, ще опиташ малко йога за момичета, ще слушаш специална отпускаща музика – трябва да направиш нещо специално за своето душевно спокойствие и равновесие. Не подценявай тези 10 минути. Те ще ти помогнат да преодолееш трудностите, да повярваш в себе си и щастието си.
 • Управлявай живота си – спри да мислиш как изглеждаш в очите на другите, спри да се тревожиш дали покриваш техните очаквания. Научи се да си поставяш собствени цели и да ги постигаш. Ако искаш да пееш – концентрирай се върху това, ако искаш да рисуваш – концентрирай се върху това. Когато следваш своя собствен път знаеш, че успехите ти и провалите ти са твои и само от теб зависи какво ще постигнеш. Това ти дава допълнителна увереност и самочувствие, а те са ключът към щастието.
 • Запази чувството си за хумор – Животът е пълен с удоволствия. Радвай им се. Смей се винаги, когато можеш. Смей се дори когато ти си причината за смешната ситуация. Всеки е попадал в смешна ситуация и най-добрият начин да преодолее неудобството е просто да се засмее. Смехът те прави красива, прави те обичана от околните. Засмей се – промени света си.

 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).