Абониране

Премахване на окосмяването – бръснене

бръснене на кракаКакво е това:
Ще ти трябват обикновена самобръсначка (за предпочитане дамска – продават се във всеки магазин и струват от левче до 5 лв в зависимост от марката. Една ще ти върши работа с месеци).
Крем или пяна за бръснене. Да тази на татко също става, но е за предпочитане да имаш своя

Методът е най-подходящ за:
Крака
Подмишници
Областта на бикините

Предимства:
Ефективен, бърз, безопасен, безболезнен (ако не се порежеш), евтин и достатъчно лесен за да го прилагаш всеки ден. Премахва както фини така и по-плътни косми. Допълнително предимство е и премахването на горния пласт мъртва кожа при бръсненето.

Недостатъци:
Изисква относително често приложение – горе-долу два пъти седмично

Препоръки:

 • Бръсненето е най-ефикасно и щадящо кожата след баня. Освен това е препоръчително да използваш гел или овлажняващ крем
 • За да удължат ефекта от бръсненето някои момичета хитреят и се бръснат по посока обратна на посоката на растежа на косъма. Ако обаче искаш да избегнеш навътре растящи косъмчета е препоръчително да следваш посоката на растежа.

След процедурата:
Намажи обръснатите части с овлажняващ крем за да не изсъхва кожата ти (не се заблуждавай, че кожата ти е мазна. Кожата е различна в различните части на тялото и е напълно възможно да имаш мазна кожа на лицето и суха кожа по краката.)

Тази статия е част от темата

Премахване на окосмяването
Окосмяване през пубертета
Всички знаем, че косматите крака и храсталаците под мишниците са също така привлекателни като мисълта за класно по алгебра в понеделник сутрин. В серия от
Премахване на окосмяването – скубане
Знам, "скубане" звучи садистично и за съжаление напълно основателно - боли си. Е, търпи се, но болка има. Добрата новина е, че ефектът е
Премахване на окосмяването – депилатоар
Депилатоарът е кремообразна или течна консистенция, която премахва окосмяването от кожата. Съставките в депилатоара реагират с протеиновата структура на косъма и практически го
Премахване на окосмяването - кола маска
Кола маската е много популярен метод и си има своите предимства. Почти всяко момиче обаче пробвало кола маска за пръв път е доста склонно
Премахване на окосмяването – електролиза
Въпреки "домашните" варианти на уреди за електролиза, в общия случай процедурата за премахване на нежеланото окосмяване с електролиза се извършва от специалист в козметичен
Премахване на окосмяването - епилатор
Епилаторът е един от най-предпочитаните начини за относително трайно обезкосмяване в домашни условия. След първоначалната инвестиция за машинката тя вярно ще ти служи години наред.
Скубане с конец
Скубането с конец е древен метод за премахване на нежеланото окосмяване, практикуван в Индия и Египет. В днешно време методът за скубане с конец отново
 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

11 коментара
 1. Avatar

  Става ли с епилатор?

  • Девойка

   Разбира се, Жасмина. Ще разгледаме подробно премахването на окосмяването с епилатор в друга статия.

 2. Avatar

  Аз се бръсна само по краката и подмишниците, но не с пяна или с гел, а със сапун. Това пречи ли нещо?

  • Девойка

   Ами технически не пречи, но сапунът изсушава кожата. Кожата на краката по принцип е по-суха от други участъци на тялото и може да започне да се лющи. За предпочитане е да вземеш пяна или гел за бръснене или поне да използваш лек, овлажняващ крем след бръсненето.

 3. Пробвах с епилатор и едва не умрях от болка.За под мишниците е по-добре с кола маска или лепенки.

  • Девойка

   ааа, как с епилатор под мишниците?!?! че това си е средновековно мъчение… бръснене или ако щеш кола маска ама епилатор си е садизъм

 4. Avatar

  Аз съм на 13 и ми е много гадно от окосмяването… то е от гена на мама, но добре, че поне съм руа и поне на ръцете не личат толкова… за да се справя реших да си купя кола маска – за мен това е най-подходящия вариант мисля, не искам всеки ден да се бръсна. Много ми е трудно сама, и тъй като само на баба разчитам че ще ми помогне с дърпането(не на мама), затова я помолих да за помощ. Тя обаче настоява, че е твърде рано и няма смисъл – да се постоплело още малко… но тъй като тази седмица би трябвало пак да ми дойде(ужас!), затова ще озчакам следващата седмица, защото съм чувала, че след цикъл боли по-малко. Колко време ще е ефектът и след колко ще пораснат достатъчно за кола пак след като се обезкосмя след седмица? Искам да си правя кола цяло лято и ме е страх дали ще трябва много да ги чакам все да пораснат, не ми се ходи космата чакайки,а друг вариант дали има? А освен това много ме е страх да не ми стане нещо на подмишниците от колата, нещо грозно разкъсване, нараняване или подобно… обяснете ми за колата ОСОБЕНО ТАМ как се прави… моля ви помощ… 🙁

 5. Avatar

  Опитвала съм с гел за бръснене да се бръсна около бикините, но щом дръпна леко едно косъмче, самобръсначката го заплита между ножчетата си и мен ме боли…как да си обръсна околността?

  • Даниела Панова

   Здравей Никол,

   първо подрежи косъмчетата с ножичка и едва след това се бръсни. Така няма да се заплитат в самобръсначката и става бързо и лесно. След първото „подстригване“ вече няма да се налага ако се бръснеш редовно. Само едно важно нещо – бръсненето става по посока на растеж на косъма, а не наобратно.

 6. Avatar

  В темата покрай „областта на бикинките“ там е моя храсталак и малко ме е страх да се обръсна! Да го направя ли?

  • Даниела Панова

   От чисто хигиенна и естетична гледна точки е съвсем нормално да обръснеш част окосмяването в бикини зоната. Ако се предпочетеш да оставиш окосмяването по вулвата или пубиса, можеш леко да скъсиш дължината на косъма с ножичка.

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).