Абониране

Организация за менструация: превръзки и тампони в редици и колони

period-storage
Във форума едно момиче попита що е то „Period storage“? В Youtube изобилства от клипчета по темата, които аз до момента някак си подминавах в търсенето на нещо по-интересно. Моя грешка – Period storage е нещо, което и аз правех навремето. В интерес на истината правя и сега но по далеч по-неинтересен начин. Буквалния превод е безсмислен, така че в общи линии иде реч за организация на необходимите консумативи за месечния цикъл.

С времето преставаш да се замисляш над нещо толкова тривиално като подреждането и съхранението на превръзките. В началото обаче то е интересно, полезно и образователно. За някои момичета се превръща в нещо като колекционерска страст.

Идеята си е гот…
Дума да няма идеята си е добра по няколко причини:

  • първо винаги имаш под ръка достатъчно превръзки и тампони
  • на второ място, така и така пробваш различни превръзки – какъв по-добър начин да избереш най-доброто за себе си от това да пазиш по един или няколко броя от всеки модел и тип превръзки, които си пробвала
  • и накрая – дори след като се спреш на любима марка, пак ти трябват различни типове превръзки в зависимост от етапа на менструацията и силата на течението

Как да си го направиш?
Трябва ти нещо, в което да организираш всичко необходимо. Най-удобно би било чекмедже или голяма кутия с горно отваряне (като тези за играчки). Хубаво е никой да не бърника из тази твоя зона от жилището. Ако нямаш собствено чекмедже, което да можеш да пригодиш за тези цели можеш да използваш дори кутия от обувки. Важното е да е чисто. Ще е хубаво да имаш и няколко дълбоки кутийки за различни неща. В една или няколко кутийки можеш да държиш тампоните. Превръзките могат да са подредени и направо в чекмеджето но би било по-добре ако си ги разделиш по някакъв начин. Постарай се да организираш нещата според нуждите за дните от цикъла, например:

  • превръзки за първите дни, когато течението е най обилно. Тези превръзки трябва да са с по-голям капацитет, по-дебели и
  • превръзки за втората част от менструацията, когато основната цел е да предпазиш бельото от зацапване
  • ежедневни превръзки за бялото течение
  • тампони с и без апликатор
  • мокри кърпички – винаги необходими, когато тръгваш нанякъде
  • и естествено комплекта за менструация – винаги зареден за употреба

С времето твоето хранилище ще отсее ненужните и неудобните консумативи, от тези които са най-подходящи за теб а и какво лошо има в това да се забавляваш, като си направиш нещо като колекция, в края на краищата светът е такъв какъвто искаш да го видиш – всичко може да е забавно!

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).