Абониране

Какво са менструални болки?

Менструални болкиАко никога не ти се случи да страдаш от менструални болки, то тогава ти ще бъдеш едно от най-щастливите момичета на света. За съжаление, за повечето момичета, менструалните болки са част от живота. Преди и по време на менструацията те страдат от различни типове болки и усещания.

Най-често се срещат менструални спазми, които в общи линии предизвикват дискомфорт, но не могат да те извадят от релси. Понякога обаче спазмите могат да се превърнат в истински менструални болки – остра пронизваща болка, която те кара да се превиеш на две или постоянен тъп натиск от стомаха до ниската част на гърба. При някои момичета има и усещания за световъртеж, гадене, диария или повръщане по време на месечния цикъл. Не се тревожи обаче – за всичко си има лек.

Има няколко неща, които могат да ти помогнат да овладееш менструалните болки. Ако е възможно, при първите симптоми легни и внимателно разтрий коремната област. Няма някакви специални движения – просто трябва да накараш мускулите да се отпуснат. Ако се чувстваш относително добре няма пречка да се занимаваш с леки, разтягащи спортове. Всъщност спортът дори помага. В най-тежките случаи винаги можеш да прибегнеш до някакво лекарство за облекчаване на менструалните болки. Тъй като все още нямаш опит не изпробвай разни домашни лекове, а най-добре попитай мама или кака.

 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

5 коментара
 1. благодаря за съвета

 2. ot okolo 2 sedmici imam podobni bolki no nqmam cikul da se treoja li

  • Даниела Панова

   Не, възможно е да усещаш овулацията (отделянето на яйцеклетка от яйчника). Малка част от жените и момичетата усещат овулацията като лека болка или дискомфорт. Също така е възможно преди менструация да имаш менструални болки. Ако болката не се засили и отшуми с времето няма повод за притеснение

 3. Avatar

  Болеше ме корем на 10 съм.Възможно ли е да е хормонално?

  • Даниела Панова

   Здравей Мария, за болки в корема може да има множество причини. В тази възраст едва ли причината е нещо хормонално. Най-вероятно неподходяща храна или неподходящ начин за приемането й (твърде бързо, твърде топло/студено и др)

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).