Абониране

Posts by Даниела Панова

1
1 vote
4k views

Не мога да реша да си оскубя ли веждите мама не одобрява, но на мен ми се подиграват и искам да си ги оскубя . :( Не знам как да постъпя моля помогнете ми веждите ми са ужасни а мама не иска да си ги оскубя!!! Мисля да отида да козметик!

  • Мадлен asked 9 години ago
  • last active 9 години ago
2
1 vote

Здравей Мадлен,

Скубането на веждите е съвсем обикновена козметична процедура, доколкото то служи само за оформянето на естествения контур на веждите и подчертаването на формата на лицето и очите. Майка ти вероятно не подкрепя идеята, защото много момичета изпадат в отвратителната крайност да оскубят всеки косъм от веждите си и после да се рисуват с молив. Козметичното скубане на излишните косъмчета и/или прикриването на дефекти с молив е просто обичайна част от процедурата по разкрасяване. Как да постъпиш? На първо време използвай пинсета. Премахни малко, наистина излишни косми. Препоръчвам ти да го правиш така – не повече от 5 косъма на ден, като задължително си даваш поне два дни в седмицата почивка. Целта е промяната да настъпи постепенно и възможно най-незабележимо за околните. Така първо ще контролираш по-внимателно оформянето на веждите си и същевременно ще си спестиш неприятни изненади и подигравки в училище.

1
1 vote
2k views

Здравейте! От повече от час изпитвам страшни болки в яйчниците и кръста. Вече почнаха да поспират, но после пак започват. Чувствам корема и изтръпнал (около яйчниците най-вече) и коремчето ми трепти. Нямала съм менструация досега. И да отбележа имам бялото течение мисле, че повече от 6 месеца. (в началото не можех да се задържа на крака от болка която пак се усилва). Благодаря предварително и ви пожелавам хубави празници!

  • Iri asked 9 години ago
  • last active 5 години ago
1
1 vote

Здравей! И аз бях като теб. Само ще аз съм на 13 и имах нужда от бюстие и много се притеснявах да и кажа. Четох в много статии тук и писах също така , но все не можех. Казвах си сега като е прибере ще и кажа ще и кажа и все не успявах. И накрая снощи викам абе какво толкова тя ми е майка и и казах че ме болят и ,че съм чела в сайтове и съм питала приятелки и те са ми казвали ,че бюстието помага ,защото когато играя физическо или скачам ме болят много и дори не си бях довършила изречението и исках да и тя каза добре бе мамо ще ти купя и така и аз после продължих изречението си и и казах ако може да ми вземеш 1-2 и тя ме прегърна и така :) Така че и аз бях като теб много се притеснявах ,но ако те болят и и кажеш ,че те болят като спортуваш и тя няма как да не ти даде тя няма да остави детето си да го боли :))) И успех :)

  • Nataliq answered 10 години ago
1
1 vote

В сайта има доста статии по въпроса за менструацията. Няколко месеца преди да ти дойде получаваш бяло течение, въаможно е да те боли ниско долу в корема или пък кръста, гърба, главата. Ще дойде когато му е времето, важното е да знаеш какво представлява и как да реагираш, както и как да се „оборудваш“. В този сайт има чудесна статия за това как да си направиш комплект за менструация. Късмет.

1
1 vote

Аз също съм на 11 и имам големи ггърди.Аз много исках бюстие и на рожденния ми ден една приятелка ми подари.Аз не исках да кажа на мама и се направих че го прибирам но го извадих и го сложих.Аз не исках да знае че го нося но един ден тя ме пипна по гърба и усети нещо и го видя.След време ми купи ново по хубаво бюстие и знае че нося но пак се крия ккато го слагам.Аз спя с него и мисля че това не е проблем.

  • анджи answered 10 години ago
1
1 vote

Здравей Ави!И аз бях като теб.Като бях във 2ри клас една приятелка носеше бюстие защото имаше доста големи гърди за възрастта си.На рождения ми ден тя ми подари бюстие и ми каза че наистина имам нужда и аз го знаех.Много се радвах за подаръка.Мама каза че още съм малка но въпреки това аз го носех.Тя разбра чак миналата година(сега съм на почти 11).Мисля като почна училище да си взема и сутиен защото имам нужда.Може ли някой да ми каже колко струва един и на коя марка са хубави :)

  • andjiswag11 answered 10 години ago
1
1 vote

Здравей. Щом са започнали да растат от февруари, значи процесът засега продължава половин година. Да, напълно нормално е, моите гърди растат от 5-6 години и още не са достигнали завършения си размер. Бюстът ти може да е изцяло завършен чак накрая на пубертета, няма за какво да се тревожиш. Имай търпение, това не става за една нощ. 😉

1
0 votes
3k views

Така с няколко изречения спортувам сравнително тежък спорт в който и едно излишно килограмче ми коства неуспех. Искам да попитам има ли начин да си намаля размера на … гърдите… те са сравнително малки, защото избягвам доста неща, не ям какво да е и вземам доста протеини и тук там позапалвам някое масурче, с помощта на което отслабвам, но искам да ги доведа до минимум.

  • FeelingHigh asked 10 години ago
  • last active 10 години ago
1
1 vote

Хубаво е, че майка ти иска да говори с теб за това, недей да бягаш. Много майки не подготвят децата си за тези неща и те може да научат нещата по различен, неправилен начин. Имай доверие на майка си и не се срамувай – тя е твоята най-добра приятелка и единственото, което иска да направи, е да ти помогне. Този разговор не би трябвало да е неудобен и да те притеснява.

  • няма значение answered 10 години ago
1
1 vote

Не разбирам защо искаш да го избегнеш – това е част от порастването ти. Освен това не са много майките, които искат да говорят с децата си за тези неща. Мен ако питаш, поговори с нея, недей да бягаш. По-добре да научиш за това от човек, който го е преживявал и на когото имаш доверие. Довери се на майка ти – тя е твоята най-добра приятелка и няма да те подведе. Ако се чувстваш неудобно – кажи й го, но мисля, че си късметлийка да имаш майка, която иска да си споделяте. Ти трябва да знаеш какво представлява това в действителност, защото един ден и ти ще го преживееш. Майка ти просто иска да те подготви и да бъде до теб – не знам как ти разбираш думата „секс“ и защо се чувстваш неудобно, но трябва да говориш с нея.

1
1 vote
In reply to: Цикъл

Здравей. Аз също съм на 13 и имам цикъл от две години. Познавам едно момиче, на което му дойде във 2-3ти клас, а на много момичета им идва на по 18. Искам да кажа, че нямаш място за притеснения. В повечето книги за момичета пише, че ако си на 16 и още не ти е дошло, трябва да се прегледаш, но ти си на 13 и това, че на приятелките ти им е дошло не означава, че и на теб непременно трябва да ти дойде. Споделям ти го като връстник на връстник – не съм експерт, но знам някои неща от личен опит. При мен е обратното – аз имам, а повечето ми връстнички нямат. Ще ти дойде когато му е времето и не трябва да се влияеш от другите по този въпрос. Важно е само да си запозната и подготвена. А пък честно да ти кажа, като ти дойде ще искаш да не ти е идвало. Колкото до бюста, предполагам това ти притеснение също е породено от чувството за изостаналост, но не бива да се чувстваш така. Гърдите имат една и съща функция – да хранят бебето. Но ако искаш да ги уголемиш, в сайта има цяла тема за това – какви храни да ядеш, какви упражнения да правиш. Аз също имам малък бюст и преди много му се ядосвах, но в последно време дори много си го харесвам. Има много известни личности с малки бюстове – прочетох за това тук и вероятно ми е повлияло. Гърдите не стоят в основата на всичко, освен това сме още в началото на пубертета и те могат да растат докато станем на 18. Просто недей да се притесняваш, гледай положително на себе си и на тялото си, не се подценявай, мисли позитивно и всичко ще бъде наред. 😉

1
1 vote
3k views

Здеавейте! От известно време имам чувството, че целият свят ме мрази! Като запопнем от родителите ми те май не схванаха, че съм в пубертета. Все ми се карат, викат ми да не се правя на важна, да бе се пеавя на много нервнаи т. н. А приятелите – чувствам де все едно нямам такива и може да е така имам предвид за истински. Нвмам BFF заЩото всрки ме е предавал и не ми е оазил тайните май само едно момиче ми е BFF но все пак какво да правя. Това не е на добре!!!

  • Iri asked 9 години ago
  • last active 5 години ago
1
1 vote

Здравей Ири, може би най-трудното нещо в пубертета е да се справиш с промените в собствения си характер. Сякаш в един миг всичко се срива и вече не е същото – родителите ти не те разбират и често само се карате, приятелите ти се държат отвратително, братята и сестрите ти са непоносими, на моменти дори не можеш да понасяш самата себе си.

Истината е, че нищо не се е променило – променя се възприятието ти за заобикалящия свят, сякаш изведнъж започваш да усещаш нещата много по-интензивно, изведнъж се появяват тревоги и проблеми, които преди това не са съществували. Всички тези промени в тялото ти, постоянният психологически натиск „Как се справям? Какво ли мислят другите за мен?“ неминуемо наистина те изнервят и променят.

Това е нормален процес през, който преминаваме всички ние в пубертета и причината за това е истинската експлозия от хормони в организма. За много хора, които са се поддали на негативните емоции, периодът от пубертета остава като тежък или потискащ спомен за цял живот. Ако човек е негативист, в пубертета се сдобива с комплекси, изгражда черти в характера си, които често сам не понася, открива неща за себе си, които наистина не би искал да знае.

Начинът да се справиш с този наистина тежък период е да осъзнаеш три неща:

  • Родителите ти продължават да те обичат – бъди по-търпелива със себе си в отношенията си с тях. Доверието към родителите и тяхната подкрепа са от изключително значение за теб в този период от живота ти
  • Приятелите ти преживяват абсолютно същото – истината е, че в пубертета ще загубиш много приятели, но и ще спечелиш много нови. Искреността в отношенията и готовността да им помогнеш ще помогне и на теб да се справиш с общуването с връстниците си
  • Само ти определяш начина, по който ще те възприемат околните: вярвай в себе си. Вярвай в позитивизма си и винаги търси хубавото в живота и в деня си. Всяко нещо има две страни – добра и лоша, само ти избираш коя от двете ще видиш
1
1 vote

Здравей.Аз също съм на 14 години.Аз също нямам почти никакви гърди.Много често приятелите ми се шегуват с мен за това.Дори когато казах на майка си,че искам да ми купи сутиен,тя отговори,че няма какво да сложа в него.Не го приемам на сериозно,но все пак ми става малко гадно.Чела съм много форуми за този „проблем“ (ако мога да го нарека така),чела съм и съвети на специалисти.Научих,че на 14 години сме още в началото на пубертета и тялото ни ще се развива още дълги години,а когато пубертетът приключи,може и да изглеждаме по съвсем различен начин.Има различни начини,с които уж можеш да накараш гърдите ти да станат по-големи.Ти решаваш дали да им вярваш,но нищо не губиш,ако опиташ.Ето ги и тях:

  • Намали въглехидратите.Яж повече пълнозърнести храни,плодове и зеленчуци.
  • Яж соя,соеви продукти,млечни продукти,семки от слънчоглед,тиквени семки,червен фасул,овесени ядки,картофи,домати,тиква,патладжан,брюкселско зеле,броколи,нар,сливи,череши,ябълки,папая,боровинки,ягоди.
  • Необходими са и мазнини за увеличаването на гърдите.Това обаче са определени мазнини като зехтин и маслини,авокадо и масло от авокадо,херинга,сусамово семе,сурови ядки и ленено масло.
  • Започни да вдигаш тежести,да правиш лицеви опори поне 3 пъти в
    седмицата.
  • Ако носиш сутиен,носи го възможно най-малко време през деня,защото
    сутиените стягат гърдите.

Това съм чела в Интернет,надявам се да съм помогнала с нещо :)

  • Veronika answered 10 години ago
  • last active 10 години ago
1
1 vote
3k views

Здравейте! Аз съм на 13 години, висока съм 166 см и тежа 57 кг. Знам, че теглото ми си е в нормата, приятелите ми ми казват, че съм си добре, но родителите ми настояват, че трябва да сваля няколко килограма… от коремчето, краката, дупето. Та въпросът ми е: Някакви съвети как да го направя? Не искам да пазя строги диети. Мога да се огранича от нездравословните храни като чипсове, снаксове и тестени закуски, но май повече ме интересуват някакви упражнения.
Идеи?

  • CarlyHolt asked 10 години ago
  • last active 10 години ago
1
1 vote

Поговори с нея. Моята ми купи първите бюстиета като бях в 4 клас – сега съм шести и нося сутиени, които леля ми ми подари… Та с мама бяхме говорили за бюстиетата. Тя ми каза, че една от приятелките ми имала (тя има доста по-големи гърди от моите) и ме попита дали и аз искам и аз казах да. И един ден като се прибра от работа ми беше купила. Така че мисълта ми е просто да я попиташ дали може да ти купи. Те не се мерят и не е нужно да си там в момента на купуването. Пък и едва ли ще каже че си малка за бюстие. :)

1
1 vote

Винаги можеш да говориш с майка си за това. И мен ме беше срам, но просто първо ѝ казах, че искам да нося бюстие, когато бях в 4 клас. Трябва да преодолееш този срам и просто да поговориш с нея. Може дни след това да отидете до някой магазин и да ти купи сутиен. Относно това как да говориш… може някой ден като сте сами у вас или в твоята стая кажи ѝ че смяташ че имаш нужда от сутиен и че имаш желание да ти купи. Аз така направих. (П.С. на 13 съм)

  • CarlyHolt answered 10 години ago
  • last active 10 години ago
1
1 vote
In reply to: Имам мустак

Здравей Биляна, едно от най-разумните решения на този естетичен проблем е премахването на окосмяването по горната устна. Предвид малката зона и нуждата от трайно решение аз бих ти препоръчала изтръгване на космите от корен или буквално обезкосмяване чрез скубане

След като окосмяването е вече забележимо то най-добре е да го премахнеш постепенно с цел да е по-незабележимо за околните и да избегнеш допълнителни подигравки.

За целта ти трябва една пинцета и малко търпение. Постарай се при всяко изскубване да извадиш косъма от корена а не просто да го прекършиш или откъснеш. С времето окосмяването се разрежда и намалява, защото косменият фоликул вече не произвежда нов косъм.

Ето ти план за действие:

  1. За да бъде по-незабележимо за околните постави ограничение за изскубването на до пет косъма дневно с почивки в събота и неделя.
  2. Премахвай не само най-видимите косми но и по-малките.
  3. За по-големите зони по лицето, където скубането с пинсета би отнело месеци, а и окосмяването е далеч по-незабележимо използвай скубане с конец (такива зони са челото, скулите на бузите, областта на бакенбардите, брадичката и др.)

С постоянство и редовна поддръжка този козметичен проблем се преодолява лесно.

1
1 vote
4k views

Здравейте , вече задавам втори пъти този въпрос , защото предния не го намерих в отговорите ! Аз съм на 13 години !
Височина : 160
Тегло : 67,4кг
Странности : ременете са ми едри като на момче!
Как мога да сваля ? Ще ви кажа и проблемите ми с храненето !
Ям много сладко ! Мога да искарам с години само на сладко ! Имам навика когато седнем аз , мама и тате на масата и когато поставя купата с салата , да изяждам останалото в купата – а съм си изяла порцията ! Тоест винаги си досипвам от нещото което ядем ! Обичам много боклуците – чипс , сладкиши и т.н. Соковете ги пия в голяма доза ! Дали раменете ще ми спаднат ако отслабна ? Моля Ви , помогнете защото почват да ме обхащат мислите да ям зелено кафе , да си купувам магнитни пръстени за краката , лепенки с магнит но корема и да си правя антицелолитни масажи !

  • Биляна asked 10 години ago
  • last active 10 години ago
Showing 21 - 40 of 61 results
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).