Абониране

Проблем с килограмите !

1
1

Здравейте , вече задавам втори пъти този въпрос , защото предния не го намерих в отговорите ! Аз съм на 13 години !
Височина : 160
Тегло : 67,4кг
Странности : ременете са ми едри като на момче!
Как мога да сваля ? Ще ви кажа и проблемите ми с храненето !
Ям много сладко ! Мога да искарам с години само на сладко ! Имам навика когато седнем аз , мама и тате на масата и когато поставя купата с салата , да изяждам останалото в купата – а съм си изяла порцията ! Тоест винаги си досипвам от нещото което ядем ! Обичам много боклуците – чипс , сладкиши и т.н. Соковете ги пия в голяма доза ! Дали раменете ще ми спаднат ако отслабна ? Моля Ви , помогнете защото почват да ме обхащат мислите да ям зелено кафе , да си купувам магнитни пръстени за краката , лепенки с магнит но корема и да си правя антицелолитни масажи !

  • You must to post comments
0
0

Здравей Биляна,

Видях предния ти въпрос – почти цялата част от текста липсваше и просто сметнах, че ще го пуснеш отново. Благодаря ти за търпението.

Първо проверих твоя индекс на телесна маса – той е 26,33, което за възрастта ти те поставя на ръба на затлъстяването. Действително имаш отличен повод за промяна в начина си на хранене.

Психологическа част на проблема: ти си във възраст, в която е трудно да свикнеш с новата интензивност на емоциите си. Много неща те дразнят, много лесно се влияеш от чуждото мнение, лесно се обиждаш и лесно се поддаваш на депресия. Дотук – с всички ни в тази възраст е така. Съществената част от проблема, е че когато изпадаш в депресивно състояние ти започваш да го компенсираш с ядене (и това е нормално, въпреки че е нездравословно).

Първо трябва да решим именно тази част от проблема – начина ти на мислене. Важно е да се опиташ да възпитаваш у себе си позитивното мислене. В твоя случай – ти трябва да приемеш, че не можеш да решиш проблема за два дни. Трябва да приемеш, че нито зеленото кафе, нито магнитните пръстени ще решат проблема с теглото като с магическа пръчица. Цялото решение е само у теб. И това в действителност е най-хубавата част, защото когато постигнеш резултат (а ти ще постигнеш!) то ще знаеш, че е твой личен успех!

Постарай се да не се поддаваш на подигравките. Ти имаш и редица други качества и достойнства, които заслужават уважение. Теглото е само една част от теб и то част, върху която ти можеш да влияеш! За да имаш траен успех в борбата с депресивното състояние трябва да си намериш някакво интересно и важно за теб занимание. Ако искаш рисувай, научи се да свириш, научи се да плетеш, шиеш и т.н. каквото и да е, но нещо, което ежедневно ти доказва, че ти имаш и други достойнства.

… за начина ти на хранене продължавам в нов отговор – този стана много дълъг

  • You must to post comments
0
0

Начинът ти на хранене – абсурд! Категорично трябва да се отървеш от „боклуците“. В интерес на истината точно от тях тръгнах, когато реших, че емоционалната част на въпроса е по-важна. Висококалоричните храни и сладките храни са нещо като допинг за добро настроение. Тялото изведнъж получава „награда“ за нещо, за което няма заслуги. Именно за това ти казах, да намериш нещо интересно и важно за теб. Вместо да изядеш една вафла можеш да изпиташ същото удоволствие ако изсвириш една песен на китара. Важно е да намериш друг отдушник за лошите мисли – в момента това е храната. Трябва да я заместиш!

Трябва да спреш да се храниш с този род храни – чипсове, кексчета, вафли, шоколад и всичко подобно. Ако толкова ти се яде сладко яж плодове. Ябълки има целогодишно, опитай морков – също е сладък. В началото ще ти бъде много трудно, но няма друг начин – няма никакво средство, което може да накара организма ти да се отърве от излишното тегло ако в същото време ти го тъпчеш с калорични бомби. Ако не промениш начина си на хранене и не изключиш този род храни единствения ефект от каквото и да е „решение“ като магнитни ленти, кафе или елекростимулатори ще бъде, че просто ще увеличиш приема на този род храни за да компенсираш изхарчените калории. Единственият начин е да кажеш НЕ!

… за новия ти начин на хранене в нов отговор

  • You must to post comments
1
1

Как да се храниш оттук нататък?

  1. Не пропускай ядене – гладуването не е решение. Има три хранения дневно и ти не трябва да ги пропускаш
  2. Ограничи количеството – намери малка чиния и използвай нея. Щом е пълна – това е достатъчно за едно хранене. Не си досипвай!
  3. Премахни лошите храни – за това вече говорихме – енергийните бомби просто изчезват
  4. Замести соковете с вода – тъй като силно се съмнявам да става въпрос за прясно изцеден сок от моркови, то абсолютно категорично ти казвам – премахни соковете от храненето си. Те са пълни със захар и заместители и са високо калорични. Ако искаш сок – изтискай ябълка или настържи морков, а и идва лято – динята е добър заместител на соковете
  5. Включи качествени храни – плодове, зеленчуци (сурови, печени или варени, но не и пържени), риба, месо (в естествен вид – не кренвирши и салами – имат твърде много мазнини и подправки), яйца и млечни продукти
  6. Изключи пърженото, сладкото, бързите закуски, тестените храни (практически всички с изключение на пълнозърнестите)

И няколко допълнителни съвета:

  • информирай родителите си, че искаш да се храниш здравословно. Подчертавам – здравословно! Те са загрижени за твоето здраве и е важно да разберат, че истинското ти намерение е да подобриш качеството на храненето си а не да подхванеш някаква дива диета
  • избягвай диетите и гладуването – те не са решение. По-горе ти препоръчах да намалиш количеството на храната, като включиш здравословни храни и заместиш вредните – това не значи гладуване, това просто значи промяна в режима на хранене
  • приеми, че няма бързо и лесно решение – няма чайове, няма ленти, няма талисмани, които да решат проблема с теглото ако ти не промениш начина си на хранене и на живот

и като казахме начина на живот следва другия отговор…

  • You must to post comments
0
0

Начин на живот:

Промяната в начина на хранене трябва да е съпътствана и от повишаване на физическата активност. В момента тялото ти е приемало повече калории отколкото се е нуждаело и просто е складирало излишъка. За да отслабнеш (и да решиш проблема с раменете – да, да) трябва да обърнеш посоката т.е. да разходваш повече калории отколкото приемаш.

За да постигнеш това е необходимо да увеличиш физическата си активност. Ходенето до училище е крайно недостатъчно за да задоволи нуждата от движение на организма ти.

Ако имаш възможност да спортуваш нещо организирано това много би ти помогнало – опитай да намериш място, където да се запишеш за някакъв спорт – волейбол, плуване, аеробика или защо не – народни танци. Груповия спорт винаги улеснява проблема с мотивацията

Ако по някаква причина не е възможно да се запишеш на спорт организирано то ще трябва да се заемеш с това сама. Самостоятелното спортуване не е проста работа главно поради проблема с мотивацията – „Дали да не започна от утре“, „Ами ако някой ме види?“, „Дали точно така трябва“ и други подобни могат да те откажат още на втората тренировка. Ето ти три идеи за самостоятелна физическа активност:

  1. Прави нещо, което харесваш – карането на колело, плуването (стига да има къде) са неща, които не изглеждат странно ако ги практикуваш самостоятелно а и са достатъчно увлекателни
  2. Състави си списък с упражнения и го следвай ежедневно – в общи линии това е стандартният начин. Ако направиш подходящ списък ефектът ще е най-бърз. Проблемът е именно в самодисциплината и мотивацията.
  3. Танцувай – да, може да звучи малко тъпо да се кълчотиш сама, но си има някои неоценими предимства – първо можеш да разучаваш танци и у дома самостоятелно, второ – това е достатъчно интересно за да те мотивира и трето има материали в интернет колкото искаш.

Важното е да се движиш редовно и да се убедиш в способността си да успяваш. Да успяваш ежедневно – в разучаването на нов танц, в достигането на още една обиколка с колелото, в новата си картина или поема и естествено във все по-хубавата си фигура!

  • You must to post comments
Showing 4 results
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).