Абониране

отслабване

1
1

Здравейте! Аз съм на 13 години, висока съм 166 см и тежа 57 кг. Знам, че теглото ми си е в нормата, приятелите ми ми казват, че съм си добре, но родителите ми настояват, че трябва да сваля няколко килограма… от коремчето, краката, дупето. Та въпросът ми е: Някакви съвети как да го направя? Не искам да пазя строги диети. Мога да се огранича от нездравословните храни като чипсове, снаксове и тестени закуски, но май повече ме интересуват някакви упражнения.
Идеи?

  • You must to post comments
0
0

Здравей, първо те поздравявям, че знаеш кои са нездравословните храни и бързо се отказваш от тях. Това е първата и много често една от най-важните стъпки. В пубертета е изключително важно да не се лишава организма от достатъчно питателна и здравословна храна, именно за това аз винаги предпочитам да не се прилагат диети за отслабване а да се увеличи движението и изгарянето на приеманите и складираните калории.

Теглото ти е в норма и няма да ти е необходимо нещо специално освен просто увеличаване на движението. Може да прегледаш тази статия http://devoyka.info/uprazhneniya-za-ugolemyavane-na-grdite/tjaloto/. Въпреки, че заглавието касае упражнения за увеличаване на бюста дефакто вътре са описани основните препоръки и упражнения за правилното развитие на тялото на момичето в пубертета.

В допълнение включи нещо, което ще ти бъде приятно и ще те ангажира за по-дълго време – всякакви колективни спортове са подходящи (волейбол, баскетбол, бадмингтон и т.н.). Ако няма къде или с кого да спортуваш достатъчно често (идва лято – защо не ежедневно) то тогава се насочи към нещо, което би могла да правиш сама – каране на колело, въртене на обръч, плуване. Целта е вниманието ти да бъде ангажирано освен с чисто физическото натоварване и с някакъв допълнителен стимул какъвто осигуряват колективните игри.

Главният проблем при упражненията е намирането на достатъчно количество мотивация да се изпълняват всеки ден в необходимата последователност и повторяемост. Дори в началото да имаш амбицията да следваш точно списъка с упражнения в статията по-горе може бързо да изгубиш мотивация просто от скука. За това освен упражненията намери някакво интересно занимание. Теглото ти е съвсем подходящо за възрастта и височината ти и с наистина малко усилия ще коригираш „проблемните“ зони. Важното е освен да постигнем желания резултат, да изпитваш удоволствие от спорта.

  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).