Абониране

Какео да правя

1
1

Здеавейте! От известно време имам чувството, че целият свят ме мрази! Като запопнем от родителите ми те май не схванаха, че съм в пубертета. Все ми се карат, викат ми да не се правя на важна, да бе се пеавя на много нервнаи т. н. А приятелите – чувствам де все едно нямам такива и може да е така имам предвид за истински. Нвмам BFF заЩото всрки ме е предавал и не ми е оазил тайните май само едно момиче ми е BFF но все пак какво да правя. Това не е на добре!!!

  • You must to post comments
1
1

Здравей Ири, може би най-трудното нещо в пубертета е да се справиш с промените в собствения си характер. Сякаш в един миг всичко се срива и вече не е същото – родителите ти не те разбират и често само се карате, приятелите ти се държат отвратително, братята и сестрите ти са непоносими, на моменти дори не можеш да понасяш самата себе си.

Истината е, че нищо не се е променило – променя се възприятието ти за заобикалящия свят, сякаш изведнъж започваш да усещаш нещата много по-интензивно, изведнъж се появяват тревоги и проблеми, които преди това не са съществували. Всички тези промени в тялото ти, постоянният психологически натиск „Как се справям? Какво ли мислят другите за мен?“ неминуемо наистина те изнервят и променят.

Това е нормален процес през, който преминаваме всички ние в пубертета и причината за това е истинската експлозия от хормони в организма. За много хора, които са се поддали на негативните емоции, периодът от пубертета остава като тежък или потискащ спомен за цял живот. Ако човек е негативист, в пубертета се сдобива с комплекси, изгражда черти в характера си, които често сам не понася, открива неща за себе си, които наистина не би искал да знае.

Начинът да се справиш с този наистина тежък период е да осъзнаеш три неща:

  • Родителите ти продължават да те обичат – бъди по-търпелива със себе си в отношенията си с тях. Доверието към родителите и тяхната подкрепа са от изключително значение за теб в този период от живота ти
  • Приятелите ти преживяват абсолютно същото – истината е, че в пубертета ще загубиш много приятели, но и ще спечелиш много нови. Искреността в отношенията и готовността да им помогнеш ще помогне и на теб да се справиш с общуването с връстниците си
  • Само ти определяш начина, по който ще те възприемат околните: вярвай в себе си. Вярвай в позитивизма си и винаги търси хубавото в живота и в деня си. Всяко нещо има две страни – добра и лоша, само ти избираш коя от двете ще видиш
  • You must to post comments
Showing 1 result
Your Answer
Гост автор
Post as a guest by filling out the fields below or if you already have an account.
Name*
E-mail*
Website
Тяло*
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).