Абониране

Скубане с конец

Скубането с конец е древен метод за премахване на нежеланото окосмяване, практикуван в Индия и Египет. В днешно време методът за скубане с конец отново набира популярност главно поради две причини: той е изключително прецизен и е абсолютно безплатен.

Как се прави?

Обикновен конец (за предпочитане памучен) се усуква около нежелания косъм и с негова помощ, косъмът се изтръгва от корен. Конецът се връзва на кръг, пресуква се леко и с малко тренировки се използва за изскубване на космите.

Във видеото по-долу е показано подробно как се прилага метода

Методът е подходящ за

 • малки зони и там, където е необходима прецизна обработка – горната устна, веждите
 • става и за допълнителна обработка на места обработени с друг метод – например по краката след кола маска, за обиране на пропуснатите косми

Предимства

 • Изключително хигиеничен. Абсолютно нищо освен чистият конец не докосва кожата. След употреба конецът просто се изхвърля.
 • Страхотно за хора с проблемни и гъсти вежди. Самата техника на скубане с конец се извършва на малки линии захващайки няколко косъма наведнъж. Много по-удобно е от пинцетите, където се отскубва само косъм по косъм и става далеч по-бавно.
 • Никакви химикали не се прилагат върху кожата. За разлика от кола маската и депилатоара, наистина няма значение дали в момента приемате някакви лекарства или третирате кожата с медикаменти.
 • Задоволително бърз. Естествено след постигането на определена техника, но с опита е напълно възможно обработката на веждите да отнема под 5 минути.
 • Доста траен резултат, особено с периодично повторение. С времето и постоянното отскубване фоликулата на косъма вече не произвежда окосмяване.

Недостатъци

 • Ако се прави неправилно е възможно да се пречупи косъма вместо да се изскубне. Косъмът просто се появява по-бързо и процедурата трябва да се повтаря.
 • Натрупването на опит е малко трудно. За индийските момичета не е никакъв проблем да се поучат от майка си или баба си , тъй като там това е начин за премахване на окосмяването от векове. У нас обаче предимствата на този метод станаха популярни едва в последните години. Малко практика и тренировки ще са необходими до постигането на желаната бързина и техника.
 • Необходимо е косъмът да е поникнал около 3-5 мм за да бъде захванат от конеца
 • Трудно приложим на други зони освен лицето и краката.

Препоръки

 • Можеш да използваш пудра преди да започнеш с процедурата – пудрата изсушава косъма и улеснява захващането му с конеца
 • Изскубването е по-лесно ако насочиш движението на конеца срещу растежа на косъма

След процедурата
Обикновено не се налага никакво третиране след процедурата. Може само да успокоиш кожата с кубче лед или с лек лосион за блясък.

Тази статия е част от темата

Премахване на окосмяването
Окосмяване през пубертета
Всички знаем, че косматите крака и храсталаците под мишниците са също така привлекателни като мисълта за класно по алгебра в понеделник сутрин. В серия от
Премахване на окосмяването – бръснене
Какво е това: Ще ти трябват обикновена самобръсначка (за предпочитане дамска – продават се във всеки магазин и струват от левче до 5 лв в зависимост
Премахване на окосмяването – скубане
Знам, "скубане" звучи садистично и за съжаление напълно основателно - боли си. Е, търпи се, но болка има. Добрата новина е, че ефектът е
Премахване на окосмяването – депилатоар
Депилатоарът е кремообразна или течна консистенция, която премахва окосмяването от кожата. Съставките в депилатоара реагират с протеиновата структура на косъма и практически го
Премахване на окосмяването - кола маска
Кола маската е много популярен метод и си има своите предимства. Почти всяко момиче обаче пробвало кола маска за пръв път е доста склонно
Премахване на окосмяването – електролиза
Въпреки "домашните" варианти на уреди за електролиза, в общия случай процедурата за премахване на нежеланото окосмяване с електролиза се извършва от специалист в козметичен
Премахване на окосмяването - епилатор
Епилаторът е един от най-предпочитаните начини за относително трайно обезкосмяване в домашни условия. След първоначалната инвестиция за машинката тя вярно ще ти служи години наред.
 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

1 коментар
 1. renityy

  eii brabo, toq metod za obeskosmqvane e genialen

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).