Абониране

Тревожност в пубертета

тревожност в пубертета
Повишената тревожност, безпокойството и притесненията са част от пубертета. За много тийнейджъри дори съвсем обичйни неща се превръщат в истински проблем. Напрактика безпокойството е нормална реакция на стреса. С времето организмът се научава да се справя с обичайните стресови операции, но в пубертета физическите и психическите промени настъпват изключително бързо. В съчатание с новите аспекти на социалното общуване, половото привличане и непознатата до този момент изострена борба за социална позиция и внимание това поражда прекомерно натоварване за някои тийнеджъри. В общия случай болшинството от тийнейджърите успяват сами да преодолеят повишеното безпокойство, но за около 8 % от младежите и девойките това се оказва твърде трудна задача.

За съжаление у нас все още посещението при психолог се счита за необходимост само за доказано психично болни. Истината е, че посещението по психиатър или психотерапевт е нещо съвсем нормално и може да бъде от голяма полза за момичетата и момчетата да преодолеят предизвикателствата на пубертета. В серия от статии ще се опитаме да дадем първоначалните насоки за най-често срещаните емоционални проблеми в пубертета. Единствената цел на тази поредица материали е да убеди всеки, който смята че има някакъв проблем да се обърне към специалист. Всякакъв род самолечение е крайно непрепоръчително!

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).