Абониране

Да преодолеем тревожността в пубертета сами

da-preodoleem-stresa-sami
За да се научиш сама да преодоляваш пристъпите на повишена тревожност трябва да си изградиш своя собствена система за разпускане. Отдели по около 20 минути дневно за отпускане на съзнанието. В този период трябва да си наложиш да не мислиш за нищо, което те тревожи или притеснява. Изключи звука на телефона си и дори досадното звуково съобщение на скайпа.

В тези 20 минути трява да останеш колкото можеш по-спокойна. Концентрирай се върху мислите си само върху този момент и елиминирай всичко, което се е случвало преди или ще се случи след това. Опитай се да мислиш как се отпускат различните части на тялото ти. Опитай се да си представиш как се отпускат мускулите на краката ти, после на ръцете ти и така на цялото тяло.

Концентрирай се върху дъха си. Трябва да дишаш бавно и равномерно. Всеки път щом вдишваш си представи как мускулите ти се отпускат все повече и повече. С всяко издишване си представи как издишваш напрежението и тревогите.

В края на твоите 20 минути, отдели няколко минути да се концентрираш върху чувствата си и усещанията си. Опитай се да определиш кои части на тялото ти са най-отпуснати и спокойни.

Ако имаш възможност опитай се да изистиш напълно съзнанието си от всичко наоколо. В медитацията се използват прости техники като концентрирането в един малък източник на светлина (горяща свещ, далечна лампа, огън в камината).

Не се изненадвай ако отпуснатостта изчезва, когато се върнеш към обичайните си занимания. Със сигурност на голяма част от момичетата прочели тази статия тя ще им се стори глупава или поне наивна. Факт е обаче, че много момичета след като пробват няколко седмици ежедневно отпускане твърдят, че много по-лесно се овладяват в ситуации, които преди това са считали за силно стресови.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).