Абониране

Гърдите ме болят преди менструация

Болките в гърдите преди менструация са често срещан проблем при много момичета. Медицинското обяснение е, че болките са причинени от понижените нива на естроген и прогестерон, които са „виновниците“ за предизвикването на менструалния цикъл.

При някои момичета, тези болки постепенно отшумяват с излизането от пубертета. Разбира се това не е правило и не при всички е така. Някои жени продължават да изпитват болки в гърдите винаги преди менструация, което колкото и неприятно да звучи е напълно нормално.

Какво можеш да направиш?
Намали нивата на солта, захарта и кофеина. Може би ще се чувстваш по-добре ако в този период носиш по-поддържащ сутиен (може би спортен сутиен би бил подходящ). Може да помолиш личния си лекар да ти предпише някакви болкоуспокояващи за намаляване на болката.

Редовната физическа активност също може да намали болката в гърдите при менструация. Естествено трябва да подбереш физическа активност, която не натоварва допълнително гърдите. В този период не е подходящо тичането, скачането и контактните спортове. Избери нещо по-щадящо като колоездене, разходи и леки силови упражнения.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).