Абониране

Приемането на противозачатъчни намалява ли менструалните болки?

У нас се използва понятието „противозачатъчни“, въпреки че тези лекарства се използват не само за предпазване от забременяване. Погрешно е схващането, че само момичетата имащи сексуални контакти могат да вземат противозачатъчни.

Много момичета имат спазми и дори болки в началото на менструацията. Понякога обичайните болкоуспокояващи помагат (не се препоръчва аспирин поради вероятност от рядко но опасно заболяване).

Редовната физическа активност помага за намаляване на болките при някои жени и момичета. Поставянето на топъл компрес (бутилка топла вода увита в хавлия например) няма да премахне болките но може да помогне на мускулатурата да се отпусне.

Може да прозвучи странно, но когато всичко това не проработи, хапчетата против забременяване биха могли да решат проблема с болките.

Противозачатъчните работят, защото намаляват нивата на простагландините в организма – това са химикалите, които предизвикват контракцията на мускулите на матката. А, по-малко контракции – по-малко болка. Лекарствата против забременяване също намаляват нивото на кръвотечението по време на менструацията.

Дори да смяташ, че нямаш нужда от противозачатъчни, ако имаш болки достатъчно силни за да не отидеш на училище или да нарушат обичайните ти ежедневни занимания, то би трябвало да се консултираш с гинеколога си. Често гинекологът ще ти предпише противозачатъчни, първо за да намали болките и второ за да регулира месечния ти цикъл.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).