Абониране

Как да разбера дали имам редовен цикъл?

Обикновено под цикъл се разбира месечен цикъл и оттук идва погрешното схващане, че менструацията идва точно на всеки четири седмици. Истината е, че при различните момичета цикличността е различна и самото определение редовен цикъл е различно.

Цикълът се бележи от началото на една менструация до началото на следващата менструация. Средно това са 28 дни, но продължителността варира много. При някои момичета цикълът е едва 24 дни, при други е цели 34 дни. Случва се понякога, да пропуснеш един цикъл или цъкълът да не идва навреме особено в първите няколко години от започването на менструацията. Има и още куп неща, които могат да повлияят на редовността на цикъла – диети, стреса, физическото натоварване и заболяванията.

Опитай се да не се тревожиш постоянно за редовността на цикъла си поне през първите години на пубертета. Обикновено с времето нещата се регулират. Ако при теб дори в късния пубертет менструацията все още е далеч от редовна, протича твърде тежко или спира то консултирай се с твоя гинеколог.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).