Абониране

Женска полова система – Графика

Женската полова система включва всички необходими органи за оплождане на яйцеклетката и износване на плода през бременността до раждането. Повечето от органите са разположени вътре в тялото като яйчниците, фалопиевите тръби, матката, вагината и маточната шийка. Някои органи обаче са разположение и извън тялото – вулвата, включваща отвора на вагината, големите и малките срамни устни.

Процесът на работа на женската полова система:

  • Яйцеклетката узрява в яйчниците. Яйчниците спускат по една яйцеклетка на всеки 28 дни (цикълът може да варира)
  • Узрялата яйцеклетка се спуска по фалопиевите тръби в матката (овулация). В този период яйцеклетката може да бъде оплодена
  • Ако яйцеклетката не бъде оплодена тя се изхвърля от тялото през вагината (менструация) и процесът се повтаря

zhenska_polova_sistema

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).