Абониране

Трябва ли всяка година да правя тест за венерически болести?

Много хора нямат видими симптоми на венерически заболявания. Точно затова често те несъзнателно заразяват и партньора си.

Точно заради това не можеш да разчиташ, че партньорът ти ще ти каже ако нещо не е наред. Отделно от това може партньорът ти да е твърде смутен за да сподели притесненията си с теб или изобщо да не знае, че нещо не е наред.

Редовният годишен преглед за венерически болести е едно от най-важните неща, които може да направиш за здравето си. Важно е да знаеш, че при обичайния гинекологичен преглед, гинекологът не прави тест за венерически болести – ти трябва да поискаш да ти направи тест. Може да ти звучи ужасно смущаващо да повдигнеш тази тема но е абсолютно наложително! Ако имаш болест предавана по полов път тя трябва да бъде лекувана възможно най-бързо.

Гениталните брадавици и гениталния херпес могат да бъдат установени и при обикновен оглед, но твоят лекар ще има нужда от твоето съдействие за да назначи други тестове. За някои тестове като хепатит, херпес, СПИН или сифилис е необходимо вземането на кръвна картина. Изследване на урината е необходимо за хмамидия или СПИН. Изследване на вагиналното течение ще бъде взето за тестове за херпес, гонорея или сифилис. Както виждаш дори за едно и също заболяване могат да бъдат пуснати различни изследвания. Най-добре е да правиш тест за венерически болести след всеки незащитен сексуален контакт.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).