Абониране

Имам акне по гениталиите. Може ли да е от бръсненето?

Когато момичетата и момчетата бръснат окосмяването на пубиса е възможно да се появят врастнали косми и да приличат на акне. Срамните косми обикновено не са като окосмяването по другите части на тялото. Те са плътни и често накъдрени и това би могло да бъде предпоставка за по-честото врастване на космите. Врастналите косъмчета често предизвикват пъпки. Трябва да се прави разлика между пъпките породени от врастнали косми и от други причини. Ако пъпките не са единични, има видимо зачервяване, подуват се, стават чувствителни или имат други изменения е за предпочитане да ги погледне личния лекар или специалист.

За да намалиш вероятността и честотата на поява на врастнали косъмчета избягвай т.нар. сухо бръснене. Използвай гел или крем за бръсене и винаги бръсни по посока на растежа на косъма за да избегнеш допълнително дразнене.

Едно ВАЖНО уточнение: далеч не всички пъпки са в резултат на врастнали косми. Например пъпки, които са зачервени и чувствителни дори в самото начало могат да бъдат симптом на херпес. Обикновено зоната е чувствителна дори преди появата на пъпки, болезнена след като се появят и изчезнат няколко дни по-късно. Възможно е от време на време да се появяват отново (не е задължително). Гениталния херпес е вирусна инфекция обикновено предавана по полов път.

Затова и при най-малкото съмнение е най-добре да се консултираш със специалист незабавно!

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).