Абониране

Нормално ли е още да имам бяло течение след първата менструация?

Да, бялото течение е нещо напълно нормално и то няма да спре след получаването на първата менструация. Вагиналното течение спомага за почистването и овлажняването на вагината. Това е важно за запазване на защитните сили на организма за борба с външни инфекции. Нормалното влагалищно течение може да бъде различно както като консистенция така и като цвят. Обикновено течението е различно в различни периоди на цикъла.

Има моменти обаче, когато влагалищното течение може да бъде сигнал за проблем. Ако забележиш нещо от следните просто се обърни към личния си лекар или гинеколога си:

  • Цвят клонящ към кафявото, зеленикавото или сивкавото
  • Течение с вид на гной
  • Течение с вид на трошено сирене или по-скоро извара
  • Наличие на пяна
  • Силна и неприятна миризма
  • Усещане за парене, подуване или зачервяване съпътстващи течението
  • Полка в стомаха или тазовата област

Освен при наличието на някакви притеснителни симптоми можеш да считаш вагиналното течение за свой приятел – то е здравословно и полезно за организма ти.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).