Абониране

Менструацията ми изчезна заради физическо претоварване?

Ако си от момичетата, които активно спортуват и/или пазят диети то това може да повлияе на редовността на цикъла ти особено ако в същото време рязко губиш тегло. Ежедневни интензивни тренировки (нов спорт например) се нуждаят от наистина много калории. С думи прости трябва да поемаш много повече калории отколкото, когато не си толкова активна. Натоварващите тренировки и загубата на тегло могат да причинят спиране на менструацията особено ако не се храниш достатъчно или не приемаш достатъчно здравословна храна.

За съжаление много момичета, които интензивно тренират придобиват и много лоши хранителни навици. Комбинацията от лошо хранене и голямо физическо натоварване имат и физически последици като умора, загуба на важни мастни тъкани и аменорея (липса на менструация). Аменореята е симптом, че тялото губи сили и здравина. Загубата на калций например води до повишен риск от счупвания и от остеопороза; загубата на витамини до отслабване на имунната защита; загубата на хранителни вещества до недохранване и забавяне на развитието на тялото и т.н.

Важно е да се консултираш с личния си лекар и да съобразиш начина си на хранене с нуждите на организма си.

Спортът е освен удоволствие, преди всичко здраве – никога не забравяй това.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).