Абониране

Безболезнено премахване на срамни косми?

Пубисното окосмяване, често наричано срамни косми, понякога излиза извън рамките на нашите желания. С напредването на пубертета, а и в зависимост от генетичната предразположеност, пубисното окосмяване се увеличава и е възможно да започне да те смущава в някои моменти например при носенето на бански. Не всеки е склонен да прибегне до бръснене заради опасенията, че в резултат на бръсненето космите само стават по-плътни и тъмни.

За подобен проблем се нуждаеш от специфични продукти за „бикини зоната“. Много момичета полагат грижи за бикини зоната дори да не бръснат изцяло окосмяването в тази област. Най-простото решение е използването на депилатоар или премахването на окосмяването с кола маска. В интерес на истината бръсненето не втвърдява и не заздравява космите, просто след няколко дни поникналите косми изглеждат по-плътни отколкото в действителност са.

Депилатоарът е крем или течност, която премахва космите от повърхността на кожата. Депилатоарите работят бързо и са широко разпространени. У нас можеш да ги намериш в аптеките, големите дрогерии и дори универсалните магазини. Относително евтини са. Някои хора са алергични към някои от съставките на депилатоарите. Алергията се изразява обикновено в зачервяване, сърбеж и понякога обрив. Преди да използваш депилатоар за бикини зоната, внимателно прочети инструкциите за употреба. За бикини зоната определено трябва да използваш само продукти изрично посочени за безопасни за интимната област.

Премахването на окосмяването в бикини зоната с кола маска е по-траен в дългосрочен план метод. Кола маската представлява лепкава субстанция, обикновено разположена върху тъкан, която се налага върху нежеланото окосмяване. С рязко движение космите се изтръгват от корените. Процедурата е от неприятна до умерено болезнена, но пък резултатите са значително по-дълготрайни. Кола маска можеш да си купиш отново в аптеките, на козметичния щанд на универсалните магазини или в дрогериите. Ако това ще ти е първия опит, по-добре иди в козметичен салон.

Съществуват и други варианти но те са от малко до значително по-скъпи. В тази статия е описано всичко за премахването на окосмяването в пубертета.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).