Абониране

Може ли да съм с една превръзка цял ден?

Докато все още нямаш опит с менструацията е нормално да се притесняваш кога, къде и как ще успееш да се погрижиш за интимната хигиена, когато не си у дома. Елементарно – ако цял ден си на училище как ще смениш превръзката си?

По принцип не е добра идея цял ден да не сменяш превръзката си. Независимо от силата на течението и дори вече то да отминава, средата е добра за развитието на бактерии. Смяната на превръзката на всеки 3-4 часа (или дори по-често при обилна менструация) е добър хигиенен навик а и предпазва от появата на неприятна миризма. Това е особено наложително ако спортуваш или се движиш активно.

В допълнение честата смяна на превръзките те предпазва от случайно протичане. Ако менструацията се засили в неочакван момент една нова превръзка ще може да абсорбира течението.

Ако те притеснява, че нямаш достатъчно време в междучасията за да се погрижиш за себе си, може да помолиш да те пуснат от час за 15 минути. Така тоалетните няма да са пренаселени като в междучаията и ще се чувстваш далеч по-спокойно.

Много момичета се притесняват някой да не види превръзката веднага след тях в тоалетната. Ако увиеш превръзката в лист хартия или в непрозрачна торбичка, никой няма да разбере. В края на краищата в момичешката тоалетна не си единствената, която сменя превръзка или си слага тампон.

Първия път сигурно ще ти е трудно, но като всяко друго нещо – колкото по-често го правиш, толкова повече свикваш с него.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).