Абониране

Мога ли да забременея ако цикълът ми е нередовен?

Да, категорично! Във всеки случай на секс без предпазни мерки, може да се забременее.

Забременяването е свързано с овулацията – времето, в което момичето е фертилно и има най-голям шанс от забременяване. Независимо от нередовната менструация, овулацията е налице, дори и тя да е нередовна. Колкото по-нередовна е менструацията и съответно овулацията, толкова по-трудно предвидими са дните с висок риск за забременяване.

Момичетата с нередовен цикъл просто няма как да предвидят кога са дните им за забременяване. Още по-тревожното е, че момиче с нередовна менструация трудно може да разбере, че е бременна, тъй като няма как да установи, че менструацията и закъснява.

Естествено сексът без предпазни средства (конкретно презерватив) води не само от тревогата за нежелана бременност. Сексът без предпазни средства може да доведе и до заразяване с болести предавани по полов път. Презервативите са най-доброто решение (е, след въздържанието естествено) за защита от венерически болести.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).