Абониране

Какво се прави при гинекологичния преглед?

На първо място това зависи от възрастта ти и колко пъти вече си посещавала гинеколога. Огромно значение има и дали вече си имала сексуални контакти или не. В общи линии това са нещата, които можеш да очакваш. Естествено не е необходимо всичко да се случва на един преглед – гинекологът ти ще прецени какво е необходимо след като ти зададе обичайните въпроси при гинекологичен преглед.

  • Възможно е да ти назначат тест на урината (обикновено това се прави в клиника или лаборатория, така че едва ли ще ти се наложи да даваш урина на гинеколога)
  • Измерването на кръвното, общ преглед, измерване на теглото и височината са нещо напълно нормално при гинекологичния преглед през пубертета
  • Гинекологът може да прегледа и гърдите ти. Това, което е важно е дали имаш усещания за болка, подутини. Изключително необичайно е момичета в пубертета да имат рак на гърдата, но е хубаво още от тази възраст да се научиш да познаваш гърдите си за да разпознаеш всякакви необичайни промени.
  • Възможно е да бъде извършен и влагалищен преглед. Ако се стигне до там си поеми дълбоко въздух и се отпусни. Прегледът продължава само няколко минути. При прегледа лекарят използва един или два пръста за да изследва вагината отвътре и едновременно притиска стомаха надолу с другата ръка. Целта е да могат да се прегледат вътрешните органи – матка, маточна шийка, фалопиеви тръби и яйчници. Нормално е да усетиш известен натиск, но ако изпитваш болка или повишена чувствителност кажи на гинеколога.
  • Ако споделиш, че имаш намерение да имаш сексуален контакт или вече си имала сексуален контакт, гинекологът може да ти помогне да избереш правилните контрацептиви и предпазни средства
  • Ако вече си имала сексуален контакт, гинекологът може да те изследва за инфекции предадени по полов път. Можеш да попиташ първо за изследванията за подобен род болести преди да обсъдиш въпроса със сексуалния контакт.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).