Абониране

Какво трябва да знам преди гинекологичен преглед?

Ако това ти е първи гинекологичен преглед е нормално да изпитваш някакво притеснение. Обикновено на първия преглед няма същински преглед а само разговор. Има няколко въпроса, които трябва да си готова да споделиш с гинеколога, не само на този а и на всеки следващ преглед:

  • Кога е била последната ти менструация, колко често имаш менструация и колко продължава обикновено?
  • Имаш ли вагинално течение или кървене освен в периода на менструацията?
  • Ако вече имаш сексуални контакти, какви противозачатъчни използваш? Има ли някаква болка или кървене по време или след сексуалния акт?
  • Имаш ли някакви други здравословни проблеми?
  • Забременявала ли си някога или смяташ ли, че е възможно да си бременна?
  • Някога имала ли си инфекция предавана по полов път? Смяташ ли, че е възможно в момента да имаш инфекция предавана по полов път?

Невинаги жените и момичета, които имат инфекция предавана по полов път имат някакви симптоми. Затова е важно да кажеш на гинеколога си ако си имала сексуален контакт без предпазни средства дори ако в момента се чувстваш добре. Гинекологът също ще иска да знае дали имаш някакви алергии. Освен това трябва да отговориш дали употребяваш алкохол, цигари или наркотици. Много момичета изпадат в паника не толкова от самия преглед а повече от въпросите, които ще им зададе гинеколога. Гинекологът трябва да знае истината за всичко, което се случва с тялото ти за да може да установи евентуални проблеми и в края на краищата да опази твоето здраве.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).