Абониране

Кога момичетата отиват на първи гинекологичен преглед?

Препоръчително е първият гинекологичен преглед да бъде между 13 и 15 година. В повечето случаи първият преглед протича само като разговор. Все пак гинекологът ще прецени дали е необходим някакъв по-обстоен преглед. Обикновено гинекологът ще направи общ профилактичен преглед и ще поговорите за развитието до момента – поява на менструация, окосмяване, усещания, бяло течение и т.н.

Изграждането на добри взаимоотношения с гинеколога е много важно за доверието, което ще му имаш за да споделиш и получиш отговор на въпросите, които е естествено да те вълнуват в тази възраст. Гинекологът е компетентен да даде отговор на голяма част от въпросите, които се притесняваш или не искаш да зададеш на други хора. Освен това редовните гинекологични прегледи ще ти гарантират и наблюдение над правилното развитие.

Ако ти искаш да насрочиш час за гинекологичен преглед трябва да го направиш в дните, когато не си в менструация, освен в случаите когато менструацията протича необичайно или болезнено.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).