Абониране

Може ли личният лекар да ми направи гинекологичен преглед?

Гинекологът и личният лекар са специалисти в различни области на медицината. Гинекологът се концентрира върху въпроси касаещи здравето на жената в частта на репродуктивната система. Личният ти лекар (общопрактикуващият лекар) е лекар, чиято работа е да следи общото ти здравословно състояние и има ключова роля при насочването ти към специалист при нужда.

Личният ти лекар може да да направи общ преглед на гърдите, на вулвата с цел да установи нуждата от преглед от специалист. Някои лични лекари директно ще те насочат към специалист. И в двата случая преценката е на личния лекар.

Най-разумно е да споделиш въпроса, който те тревожи първо с личния си лекар вместо да търсиш гинеколог сама. Първо личният ти лекар би следвало да е в течение с всеки въпрос касаещ здравето ти, тъй като това може да има влияние върху лечението на друго заболяване. На следващо място личният ти лекар би могъл да отговори на много въпроси, за които ти дори не предполагаш. Това, че не е специалист гинеколог не означава, че няма достатъчно задълбочени познания за подрастващите и пубертета. И накрая – личният лекар може да прецени от какъв тип специалист се нуждаеш, невинаги дадени симптоми налагат преглед от гинеколог – болката в стомаха например може да е причинена от куп други неща освен от менструацията, раздразнената кожа вероятно е по-добре да бъде видяна от кожен лекар и т.н. и т.н.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).