Абониране

Никога не съм имала менструация а нещо ми тече?

Около 6 месеца до година преди първата менструация, тялото на момичето започва да произвежда вагинално течение. Това е нормално и е предизвикано от променящото се ниво на хормоните в тялото. Предназначението на бялото течение е да пази вагината здрава.

Нормалното вагинално течение има консистенция от течно и прозрачно до кремообразно и лепкаво. Течението може да бъде различно и на цвят – варирайки от прозрачно до бяло или мръсно бяло. Количеството може да зависи от фазите на овулацията. Течението се засилва около периода на овулацията, когато яйцеклетката се освобождава от яйчника и се движи във фалопиевите тръби.

Нормалното бяло течение трябва да има съвсем лека миризма и никога не трябва да предизвиква усещане за сърбеж и парене. Ако забележиш сърбеж, тежка и остра миризма, или промяна в цвета към кафяво, сиво или зелено, това е сигнал за вагинална инфекция. Това е повод да се консултираш с гинеколог.

Понякога нормалното вагинално течение може да дразни кожата. Това се дължи на влагата. Можеш да предотвратиш раздразнението на кожата във вагиналната област с носенето на памучно бельо и избягването на твърде тесни дрехи.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).