Абониране

Как да се справя с тялото и настроенията си в пубертета?

Най-добрият начин да получиш увереност в себе си е да започнеш да говориш на тази тема с родителите си или с други възрастни, на които имаш доверие. Твоите родители са минали през това, те могат да ти кажат какво да очаква и да ти дадат съвети как да се справиш с промените. По-голямата сестра или братовчедка също може да ти бъде много полезна поради близката възраст.

Много момичета откриват, че писането, себеизразяването, танцуването, свиренето или пеенето са отличен начин да се справят със стреса, да ангажират съзнанието си с нещо градивно и интересно и да се научат да контролират емоциите си. Бушуващите в тялото ти хормони могат буквално да побъркат тялото ти – трябва някъде да излееш тази енергия (и физическа и ментална), някакъв спорт, хоби, танци, музика е отличен вариант да изразходваш тази енергия по един градивен и позитивен начин.

Каквото и да чувстваш, колкото и неконтролируами да ти се струват чувствата и настроенията ти знай, че това е нормален етап от израстването

Съвсем нормално е, а и е препоръчително да се научиш да споделяш чувствата си с някого, на когото имаш доверие, особено когато се чувстваш разстроена или тъжна. Всеки е минал през пубертета и може да те разбере и да ти помогне.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).