Абониране

Мога ли да забременея ако никога не съм имала менструация?

Да, абсолютно сигурно! Момичето може да забременее дори ако никога преди това не е имало менструация.

Забременяването е свързано с овулацията. Тъй като овулацията е преди менструацията, първата овулация е преди първата менструация. С прости думи – ако точно в момента на сексуалния контакт си в овулация има голяма вероятност от забременяване. И да – дори от първия сексуален акт вероятността си е все същата.

Най-добрият начин за предпазване от забременяване и от венерически болести са презервативите. Независимо от възрастта (в пубертета и след това), независимо от редовността или липсата на менструация – съществува вероятност от забременяване.

Ако презервативът се скъса по време на сексуален контакт най-разумно е незабавно да се консултираш с лекар за изследване за болести предавани по полов път и за забременяване.

 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

2 коментара
 1. renityyy

  sajalqvam no nemoga da si predstavq dete bez menstruaciq i da pita za zabremenqvane… emi nali tq 6tom nqma menstruaciq e savsem malka a pita za polovi aktove, zabremenqvane i tem podobni, boje boje….

  • Даниела Панова

   Ами, реално не е съвсем така – технически е напълно възможно момичето да забременее дори никога преди това да не е имала менструация. Как? Забременяването се случва по време на овулацията (освобождаването на годна за оплождане яйцеклетка от яйчниците). Овулацията предшества менструацията.

   С думи прости – ако сексът без предпазни средства се случи точно по време на първата овулация то е напълно възможно забременяване без настъпване на менструацията (тя няма да настъпи ако яйцеклетката бъде оплодена).

   Колкото и фантасмагорично да звучи това е абсолютно реално и дори по българските форуми и сайтове за споделяне има редица подобни лични драми.

   ПП друг е въпросът доколко момиче, на което дори не е дошла първата менструация изобщо е уместно да има намерения за секс

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).