Абониране

Трябва ли да кажа на гинеколога ако съм правила секс?

Наистина е важно да споделяш подобна информация с гинеколога си за да може той или тя да си състави точна картина на здравословното ти състояние и нужди. Наличието на сексуални контакти или намерението за такива е основание за гинеколога да предпише противозачатъчни или да разясни употребата на презервативите. При вече осъществен сексуален контакт гинекологът ще направи преглед за инфекции предавани по полов път, ще направи тест за бременност или ще поговорите за важни въпроси за секса.

Трябва да споделиш с гинеколога дори ако си имала анален или орален сексуален контакт, защото болестите предавани по полов път могат да бъдат пренесени и по този начин.

Ако се притесняваш дали гинекологът няма да сподели тази информация с родителите ти можеш предварително да изясниш, че не желаеш родителите ти да бъдат информирани за разговора ви освен ако не е наистина крайно наложително. Имай предвид, че ако е застрашено здравето ти гинекологът може да не се съобрази с твоето желание. Все пак здравето ти е най-важно от всичко.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).