Абониране

Разговори за девствеността

С връстниците…
Някои тийнейджъри използват понятието „девствен“ почти като обида, особено тийнейджърите, които се опитват да изглеждат нещо повече от останалите. Често се използват и редица жаргонни изрази описващи сексът за пръв път и отнемането на девствеността. Често при момичетата тормозът от „недевствените“ спрямо девствените също съществува, макар и не в толкова остра форма. Вероятно причината е, че докато при момчетата големият брой сексуални актове (или поне приказките за тях) са символ на мъжественост и особен вид гордост, при момичетата големия брой сексуални актове е труден за приемане дори в съвременното относително либерално общество. Често момичетата изолират тези, които парадират със своята сексуалност независимо дали зад това се крие някаква истина.

Във всички случаи изборът и начинът на сексуален живот е нещо абсолютно лично и доколкото става въпрос за наши връстници, ние най-малкото от гледна точка на житейски опит трудно бихме имали правото да съдим. Отношението към другите само на база на техния сексуален живот може да доведе до дълбоко нараняване на чувствата, защото това е изключително дълбоко навлизане в личното пространство на друг човек, а и вероятно нещата не са точно такива каквито ни изглеждат на нас като страничен наблюдател.

И с родителите…
Рано или късно темата за девствеността ще се появи в някакъв аспект от разговорите с родителите. Просто няма начин – с годините ще получиш много желани и нежелани съвети и разбирания за секса. Ясно е, че малко са тийнейджърите които могат просто да отидат при родителите си и да попитат дали вече е време да правят секс и какво да очакват от своя „първи път“.

Абсурд нали?

А защо? Нали все пак всички сме се появили на този свят с раждането. А преди него е бил сексът естетсвено. Всички родители в някакъв момент са били девствени и в някакъв момент са се интересували точно от въпросите, от които ти се интересуваш сега.

Дори да се чувстваш малко неудобно или странно при мисълта да обсъждаш темата за секса с майка си, то можеш да си сигурна, че е много по-добре да научиш отговорите на въпросите си от доверен възрастен. Сексът и девствеността са нещо много лично и са една от най-неудобните теми за разговор (особено с родителите) но е важно да получиш правилните отговори на важните за теб въпроси.

Ако разговорът с родителите за девствеността е нещо немислимо за теб то тогава се обърни към възрастен, на когото можеш да имаш доверие – личният лекар, гинеколога или учителка.

Тази статия е част от темата

Девственост
Химен
Хименът е обект на много заблуди за много хора. Вероятно най-голямата е свързана и с другото му наименование - девствена ципа. Хименът няма връзка с
Девствеността, религията и морала
Хората от различните религии следват различни разбирания и правила за девствеността. В Християнството жените се насърчават да се въздържат от секс до сключването на
Дали да стигна до края...
Решението за разделяне с девствеността трябва да бъде осъзнато и в резултат на сериозно обмисляне. Две са важните неща, с които категорично трябва да си
Аз съм девствена...
Рано или късно ще научиш думата "девственост". Много често тя е в списъка на думите, за които възрастните избягват да говорят, вероятно защото въпросите за
Какво е девствеността?
Може да звучи странно, но няма точно разбиране за девствеността. За момичетата, девствеността често се свързва с химена. Хименът е разположен на около сантиметър и половина

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).