Абониране

Дамският душ? Не и без лекарско предписание…

yabalka
За много жени употребата на дамски душ е висшата форма на поддържане на хигиената „там долу“. Ако този уред все още не е попадал във фокуса ти на внимание – накратко това е нещо, с което вагината се измива отвътре. Често в комплекта за дамски душ има куп рецепти или готови субстанции. Няма проблем да се купят такива и от дрогериите.

Дамският душ се използва твърде често. Значително по-често от здравословното. За много жени дамският душ е единственият начин да почистят вагината след приключване на менструацията, след сексуален контакт или дори за да се отърват от неприятна миризма. Голяма заблуда е, че дамският душ може да излекува инфекция или да предпази от нежелана бременност. Всъщност вредата от дамския душ е много по-голяма от всички ползи, които съвсем незаслужено му се приписват.

Дамският душ на практика грубо нарушава естествения баланс във вагината. Бактериалният баланс е изключително важен за здравето на вагината и цялата женска полова система. Ако вече имаш симптоми или съмнения за някаква инфекция, употребата на дамски душ може само да изостри инфекцията като помогне навлизането на бактериите още по-навътре във вагината. Има изследвания, които потвърждават, че редовната употреба на дамски душ може да причини проблеми с фертилността, способността за забременяване и дори да повиши риска от рак на маточната шийка.

Една от най-големите опасности при употребата на дамски душ е въвеждането на химически и органични съставки в микросредата на вагината. Много от предлаганите продукти за дамски душ могат да причинят хормонални смущения.

da
Не вярвай на рекламите: Има редица реклами по телевизията и особено по женските списания, които се опитват да те убедят, че премахването на естествените миризми на тялото е жизненоважно за хигиената и дори за намирането на партньор в живота. Генетично заложено е естествените миризми на другия пол да привличат индивидите (естествено в умерени дози, но да – миризмите на тялото са част от сексуалното привличане)
da
Дай възможност на организма си да се самопочисти: Той знае как да се грижи за себе си. Репродуктивната система произвежда голямо количество секрет, чието главно предназначение е да почисти системата и да възпрепятства навлизането на инфекции. Премахването на този секрет с употребата на дамски душ оставя организма незащитен срещу бактерии и инфекции.
da
Довери се на тялото си: Вагината е изключително добре балансиран орган. Милиони жени никога през живота си не са използвали дамски душ и са имали пълноценен и здрав живот. Наличието на миризма „там долу“ е сигнал да се прегледаш при лекар и не може да се игнорира с няколко процедури с душа. Често душът вместо да помогне ще навреди помагайки на бактериите да навлязат навътре в организма.
ne
Душът не предпазва от бременност Абсолютен мит е, че използването на дамски душ след полов акт предпазва от бременност. Напротив – доказано е, че дамският душ не само не пречи, а и помага на семенната течност да навлезе по-навътре във влагалището и значително увеличава шансовете за забременяване. Допълнителен риск е вероятността душът да избута яйцеклетката обратно във фалопиевите тръби, което може да доведе до извънматочна бременност.
организма.
ne
Душът не предпазва от болести предавани по полов път Широко споделяна заблуда е, че измиването с дамски душ предпазва от болести предавани по полов път. Напротив, както вече споменахме по-горе душът само може да помогне на бактериите да проникнат по-навътре в организма.
ne
Не използвайте дамски душ за измиване след менструация Менструацията е естественият начин на репродуктивната система да се самопочисти след приключването на месечния цикъл. Дамският душ не може да „съкрати“ периода на менструацията, нито да помогне на организма да се отърве по-бързо от ненужната тъкан. Напрактика душът само пречи на нормалното протичане на процеса и може да доведе до аномалии и дори да причини инфекции

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).