Абониране

Ще бъда ли още девствена след гинекологичен преглед?

Първо две три думи за първия гинекологичен преглед. Много момичета се страхуват от първия преглед при гинеколога, въпреки че прегледът може да те накара да се чувстваш малко неудобно и притеснено, определено няма повод за страх. Обикновено на първия преглед гинекологът няма да направи и физически преглед на вагината и вулвата. Прегледът обикновено се състои в общ медицински преглед и обсъждането на важни за здравето ти въпроси.

Преглед на вагината се извършва, когато има някакво основание за допълнително изследване – например необичайно вагинално течение (обикновеното бяло течение не влиза в това число), прекалена болка при менструация и др. подобни.

Фактическият гинекологичен преглед е наложителен след започването на сексуален живот. Гинекологът трябва да знае дали вече имаш сексуални контакти.

При гинекологичния преглед повечето момичета изпитват лек натиск или дискомфорт по време на прегледа. Важно е, а и много помага ако си спокойна и се отпуснеш колкото можеш повече. Прегледът наистина отнема малко време, просто си поеми въздух и мисли за неща, които те успокояват.

Ако това ти е първият гинекологичен преглед кажи на лекаря. По този начин, лекарят ще ти обясни какво предстои и ще можеш да зададеш въпроси ако имаш такива. По всяко време, ако изпитваш някакъв дискомфорт или болка, трябва да кажеш на гинеколога да спре. Възможно е гинекологът да направи и преглед на гърдите. Първият гинекологичен преглед е времето, когато можеш да научиш много за своето тяло – кое е нормално, какво да очакваш.

Колкото до девствеността – гинекологичният преглед не нарушава девствеността на момичето. човек се счита за девствен ако не е имал сексуални контакти. Гинекологичният преглед не е сексуален акт и не нарушава девствеността.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).