Абониране

Химен

химен
Хименът е обект на много заблуди за много хора. Вероятно най-голямата е свързана и с другото му наименование – девствена ципа. Хименът няма връзка с девствеността, или поне не такава каквато му се придава от векове.

Какво е хименът?
Хименът е парченце тъкан, което затваря вагиналния отвор. То има отвор, който може да бъде с практически всякакъв размер. хименът може да бъде много тънък или малко по-плътен.

Хименът трябва да има отвор, в противен случай няма как менструалното течение да напусне тялото. Случва се момичета да се родят без отвор в химена. В такива случаи гинекологът може да направи малък отвор в химена.

Обикновено хименът има отвор с диаметъра на един пръст или горе долу колкото размера на малък тампон. Нормално е да бъде малко неудобно да използваш тампони, но ако успееш това не значи, че хименът ти вече е разкъсан.

Хименът и девствеността
Една от най-често срещаните заблуди е, че хименът се разрушава при първото проникване и така може да се установи дали момичето е правило секс. Да, това действително може да се случи, но при внимателен сексуален акт, с много лубрикант е напълно възможно хименът да не се разкъса. При някои жени хименът не се разкъсва напълно чак до раждането. Има случаи, при които момичето се ражда с химен с много по-голям отвор. Реално хименът не може да бъде използван за определяне на девствеността – никой не може да каже със сигурност дали е имало сексуално проникване или не само на база на преглед на химена.

Гинекологичния преглед и химена
При гинекологичния преглед е нормално гинекологът да направи външен оглед на вагината. При момичетата, които никога не са правили секс е възможно гинекологът да прецени, че гинекологичен преглед не е необходим, но за момичетата имали сексуални контакти е абсолютно необходимо да им бъде направен вагинален преглед.

За момичета, които са нямали сексуален контакт обикновено не се налага вътрешен оглед на вагината, но ако гинекологът прецени е възможно да бъде направен такъв. Използваният при подобни прегледи гинекологичен разширител не нарушава целостта на химена и по никакъв начин не нарушава девствеността.

Тази статия е част от темата

Девственост
Девствеността, религията и морала
Хората от различните религии следват различни разбирания и правила за девствеността. В Християнството жените се насърчават да се въздържат от секс до сключването на
Разговори за девствеността
С връстниците... Някои тийнейджъри използват понятието "девствен" почти като обида, особено тийнейджърите, които се опитват да изглеждат нещо повече от останалите. Често се използват и редица
Дали да стигна до края...
Решението за разделяне с девствеността трябва да бъде осъзнато и в резултат на сериозно обмисляне. Две са важните неща, с които категорично трябва да си
Аз съм девствена...
Рано или късно ще научиш думата "девственост". Много често тя е в списъка на думите, за които възрастните избягват да говорят, вероятно защото въпросите за
Какво е девствеността?
Може да звучи странно, но няма точно разбиране за девствеността. За момичетата, девствеността често се свързва с химена. Хименът е разположен на около сантиметър и половина

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).