Абониране

Парене при уриниране?

Ако усещаш парене при уриниране, това може да е симптом на редица неща. Една от най-вероятните причини може да е уринарна инфекция. Другите възможности са венерически болести като хламидия. Трудно е да разбереш каква е причината без да се консултираш с лекар.

Уринарната инфекция е често срещано обяснение на паренето при уриниране, особено при момичетата, които сега започват сексуалния си живот. Често уринарната инфекция е в резултат на бактерия проникнала през уретрата. Самолечението на уринарна инфекция е категорично непрепоръчително. Съветите по-долу дават само насоки как да намалиш риска от уринарна инфекция, но няма да я излекуват ако вече я имаш!

  • Не докосвай вагината си с нищо, което е било в контакт с ануса (това включва тоалетна хартия, пръсти на ръката и т.н.)
  • Избърсвай се отпред-назад при ходене до тоалетната
  • Ако вече имаш сексуални контакти е хубаво да ходиш по малка нужда преди и след акта
  • Пий достатъчно течности

Втората вероятна причина – венерическите болести. Венерическите болести са болести предавани по полов път. В зависимост от организма, който ги причинява (и как реагира тялото ти на него), може да имаш парещо вагинално течение, болка в стомаха, нерегулярно кръвотечение и още редица симптоми.

Много пъти, болестите предавани по полов път имат няколко симптома и поради това е важно, всеки имал сексуални контакти някога да бъде тестван за венерически болести. Единственото сигурно средство против венерически болести са презервативите. Презерватив трябва да се употребява независимо от вида секс – вагинален, анален или орален.

Във всеки случай, при парене при уриниране трябва да не отлагаш и незабавно да се консултираш с лекар. Поставянето на правилна диагноза и лечение може да бъде от изключителна важност!
  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).