Абониране

Мисля, че ми дойде… а дали е така?

Не винаги менструацията протича нормално от първия път. Случва се първият път да е просто някакво червено кафяво зацапване, което преминава за ден-два. В такива случаи е нормално момичето да не е сигурно дали това „се брои“ за менструация или не.

Реално колко ще продължи менструацията зависи от много неща. Съвсем нормално е при някои момичета менструацията да продължава само 2 или 3 дни. При много момичета течението е съвсем леко при първите няколко менструални цикъла. Много момичета очакват кръвта да е ярко червена, истината е, че менструалната кръв е нормално да е тъмна до кафеникава.

Промяната в честотата и обема на кървенето може да се дължи на различните нива на хормони от една менструация до друга. Особено в началото е нормално тялото ти да „се учи“ колко хормони да произвежда.

Колко ще продължи менструалното течение и колко често ще идва то е трудно да се предвиди в първите няколко години от пубертета. Отделно от това менструацията може да се повлияе от различни странични фактори като храненето (и диетите), физическата активност (и претоварването), приеманите лекарства и медикаменти. Ако имаш някакви съществени притеснения за менструалния си цикъл то говори с гинеколога си или с личния си лекар.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).