Абониране

Пубертетът ще повлияе ли на мислите и чувствата ми?

По време на пубертета постепенно започват да се появяват повече мисли и желания свързани със секса. С времето се развива и половото привличане и рано или късно ще разбереш какво означава да „хлътнеш“ по някого.

Ще започнеш да усещаш нещата доста по-интензивно от преди. В един миг ще се чувстваш на седмото небе, а в следващия сякаш светът е рухнал под краката ти.

С възрастта ще се научиш да мислиш в перспектива, да анализираш миналото и дори да анализираш житейските ситуации по различен начин. Твоите нови способности ще ти позволят да имаш по-задълбочено мислене и чувства. Неприятната страна на тези нови придобивки е, че ще ти е по-трудно да преодоляваш негативните емоции.

Някои тийнейджъри преминават през фази на силна сексуална възбуда. В такива моменти се чувстват неудобно или имат усещането, че губят контрол над себе си. С времето тялото се научава да контролира сексуалната възбуда. В този период при много тийнейджъри се появява и мастурбацията (самозадоволяването).

Пубертетът е доста несигурно и неудобно преживяване. Силните емоции, новите усещания всичко допринася за преекспонирането на ситуациите. В пубертета обикновено човек преживява и първата си любов. Споделена или не, тя изглежда като вечна и единствена, но много рядко се оказва такава

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).