Абониране

Бялото течение нещо нормално ли е?

Да, това е нещо абсолютно нормално. Тялото на момичето започва да произвежда повече вагинален секрет с навлизането в пубертета, когато хормоните стимулират развитието на вагината и маточната шийка. Предназначението на този секрет е да поддържа вагината влажна и да я предпазва от наранявания и инфекции. Преди пубертета повечето момичета имат едва забележима секреция. След пубертета нещата се променят значително – при някои момичета секрецията се увеличава значително, докато при други увеличението е почти незабележимо. Когато започнат менструалните ти цикли, вероятно ще забележиш, че вагиналното течение е различно в различните периоди на менструалния цикъл. То варира от безцветно до кремаво бяло. Консистенцията също се променя от водниста до лепкава и гъста. По същия начин се променя и количеството. Практически е възможно да определиш в коя фаза на месечния си цикъл си по вида и консистенцията на бялото течение.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

2 коментара
  1. kiki

    с мен е почти година но бялото течение е в голямо количество. Какво означава?

    • Даниела Панова

      Това не е обичайно, Кики. Бялото течение, съпроводено с миризма, може да означава и вагинална инфекция. Най-подходящо е да отидеш на преглед при гинеколог.

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).