Абониране

Качвам килограми с първата менструация?

Често момичетата забелязват, че с първата или първите няколко цикъла започват да качват килограми. Естествено не при всички е така, при някои качването е почти незабележимо, при други изобщо не се отразява промяна в теглото.

С менструацията тялото вече „официално“ обявява, че се превръща от момиче в жена. Това превръщане е свързано и с промяна в самата структура на тялото. Започва оформянето на женското тяло и натрупването на мастни тъкани в областта на ханша, бедрата и гърдите. Това е просто част от израстването. Понякога се натрупват мазнини в областта на торса, сякаш организмът се подготвя за фазата на бурния растеж. По време на пубертета мастните тъкани в организма се увеличават и се разпределят главно по бедрата и ханша. Теглото се стабилизира след като премине фазата на бурния растеж и момичето достигне окончателния ръст. Обикновено това се случва няколко години след първата менструация.

В началото може да е малко трудно да се приспособиш към новото си тяло, особено ако някои от промените не ти допадат особено. И момчетата и момичетата преминават през това. С времето нещата се наместват и повечето хора се чувстват удобно в тяхното „ново“ тяло.

Докато теглото ти е в нормата (виж индекс на телесната маса) няма от какво да се притесняваш. Много момичета започват всякакви диети в този период, това не е препоръчително, защото точно сега не трябва да лишаваш организма си от важни хранителни вещества. Важното е да наблегнеш на здравословната храна и на движението.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).