Абониране

5 популярни въпроса за менструацията

vaprosi_za_menstruaciata
Ако все още очакваш първия си цикъл и само слушаш как на другите „им е дошло“ със сигурност те тревожат някои въпроси. Подбрах най-популярните и най-често задаваните. Ако не намираш отговора на твоя въпрос тук просто

Задай въпрос

Защо само момичетата имат менструация?

И момичетата и момчетата преминават през пубертета, но телата претърпяват различни промени. Женското тяло е пригодено да износи дете. Това няма как да се случи без менструалния цикъл. Всяко здраво момиче рано или късно започва да има менструация.

Боли ли менструацията?

Да, понякога. Не всички жени имат болки при менструация. Дори жените, които имат болки не всеки път имат болки при менструацията. Болките са различни по сила и интензивност. Те не са нетърпими и има средства за тяхното облекчаване.

Цял живот ли ще имам менструация?

Не, менструацията продължава до 45-55 годишна възраст. След това жената вече не може да има деца.

Колко кръв изтича при една менструация?

Количеството е различно при различните момичета, при различните менструации и дори през различните дни. Като цяло количеството е от една-две супени лъжици до половин чаша. Това количество по никакъв начин не може да повлияе на здравето ти или да доведе до съществена кръвозагуба за организма ти. И да – трудно е да се повярва, че е толкова малко но наистина е толкова малко.

Колко обикновено продължава менструацията?

Обикновено менструацията продължава от 3 до 7 дни. В някои месеци може да спре за 3 дни, друг път може да отнеме и седмица. Докато се регулира организма ти и започнеш да получаваш редовни цикли е напълно възможно да пропуснеш един месец или да получиш две менструации за един месец. Това е напълно нормално в тийнеджърската възраст.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).