Абониране

Защо само на мен пубертетът ми личи?

ученичкаДали майката Природа си има любимки?

Защо аз не съм една от тях?

Сещаш се за готините момичета от вашия клас, които никога нямат пъпки, на които никога не им потича по средата на класното по математика. Те винаги изглеждат свежи, щастливи и най-вече красиви. Защо Природата е толкова несправедлива и за едни отрежда само лошите страни на пубертета а за други само хубавите.

Всъщност, трябва да ти кажа, че тези момичета по никакъв начин не са се спасили от неприятностите в пубертета. Те имат същото досадно главоболие, изпитват същия дискомфорт и дори имат акне – просто ти не виждаш нищо от всичко, което им се случва. Защо? Просто защото те са ПОДГОТВЕНИ. Когато знаеш, какво пубертетът ще ти погоди можеш да си „напишеш домашното” и никой да не разбере какво преживяваш. Няма как да видиш как някое от тези момичета се справя с неволите на пубертета, но ако можеше вероятно няколко неща щяха веднага да ти направят впечателение:

 • Тя никога не се препотява, никога не губи самообладание, независимо колко изнервена се чувства от топлите вълни, които я заливат

Как го прави? Просто използва сух дезодорант

Ти също можеш: Подари си сух дезодорант. Огледай се за нещо свежо и пролетно. Премахването на окосмяването под мишниците също помага много. Увери се, че дезодорантът е точно този, който ти трябва защита от изпотяване, невидим и със свеж, младежки аромат.

 • Ако тя има пъпка ти никога не я виждаш

Как го прави? Тя поддържа отлична хигиена на лицето и косата. Когато се появи пъпчица тя не я изтисква. Тя просто знае, че ако редовно почиства мястото с мек сапун порите ще се отворят и пъпката ще се резорбира и изчезне сама. Тя знае, че изтискването на акне с мръсни пръсти само ще доведе до огромна червена подутина, която ще стои с дни на лицето и и дори може да остави белег за месеци.

Ти също можеш: Никога не изтисквай пъпките. Избери си добър препарат за почистване на лице и подхранване на кожата. Най-добре, за да направиш правилния избор, попитай личния лекар, дерматолог, мама или по-голямата си сестра за да ти препоръчат наистина добър препарат. В случай, че се появи акне (е няма как да ти се размине съвсем) почисти мястото. Наложи умерено топла, влажна и най-вече чиста кърпа за да намалиш подутината. Не натискай! Препоръчително е да не използваш грим. Ако обстоятелствата го налагат използвай лек грим максимално близък тон до цвета на твоята кожа. При първа възможност почисти грима – не трябва да оставим порите да се запушат.

 • Нейната коса е блестяща и подредена независимо от времето

Как го прави? Тя мие косата си всеки ден или през ден, без изключение. Няма значение дали е ходила на море, дали е спортувала, дали родителите и са я „заточили на село” – косата и е винаги чиста. Тя просто знае, че омазняването от косата предизвиква омазняване и замърсяване на кожата по лицето – и ето ги пъпките.

Ти също можеш: Избери внимателно шампоан за твоята коса. Не избирай просто по аромата или според последната реклама. Много добра идея е да се консултираш с дерматолог.

 • Тя никога не показва, че се чувства дискомфортно, че изпитва болка или я обливат горещи вълни.

Как го прави? Тя знае какво я чака по време на менструацията и кое кога да очаква. И така тя просто знае кога какво да прави.

Ти също можеш: Храни се здравословно и не спирай да се движиш и спортуваш по време на месечния си цикъл. Още с първия месечен цикъл трябва да си направиш график за да знаеш кога да го очакваш отново. Пий вода през деня, пази кръста и коремната област топли – не сега е времето за голо коремче, използвай подходящи дамски превръзки или тампони и бъди сигурна, че всички ще се питат как го правиш 😉

 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

11 коментара
 1. Avatar

  Имам един малък проблем.Косата ми много суха и не мога да я мия всеки ден,а това ми пречи на външният вид.Имам и втори проблем…Вчера ми дойде и не знам какво да направя …Помощ!!!

  • Девойка

   Здравей Отчаяна? Първо – я се усмихни, животът е толкова хубав.

   Сега – малкия проблем. Има балсами за коса, които хидратират косъма. Трябва да избереш нещо леко, защото е възможно от твърде суха бързо да преминеш към твърде мазна коса. В пубертета обикновено повечето момичета се оплакват от мазна коса. Просто избери някой по-лек балсам за коса. Може просто да попиташ в магазина или аптеката.

   Втория проблем – ами, първо честито. Какво да направиш: трябва да използваш дамски превръзки. Можеш да си купиш от аптеката. Вероятно първото течение не е обилно така, че вземи превръзки за момичета или превръзки за по-малка менструация (повечето са обозначени с капчици – колкото повече капки, толкова по-обилна менструация. На теб ти трябват с една или две.) Избери тъмни дрехи и евентуално блуза, която слиза под кръста. Спокойно – едва ли ще ти протече. Целта е просто ти да се чувстваш сигурна, че всичко е наред. Идва и последната част – кажи на мама. Да. Тя трябва да знае, просто няма начин да го скриеш от нея. Знам, че ако до момента не сте говорили за съзряването, промените през пубертета няма да е много лесно, така че най-добре прочети статията за разговор с мама за пубертета

 2. Avatar

  При мен е така и ми се подиграват, че иама най-големите гърди от момичетата в нашия клас.Как да ги накараам да спрат

 3. Avatar

  mnogo blagodarq za savetite

 4. Avatar

  аз съм на 11 нямам цикъл но имам бяло течение помощ

 5. Avatar

  Тези съвети наистина ми помагат през пубертета

 6. Avatar

  mn qk sait

 7. Тези съвети ми помагата прз пубертета

 8. Много хубав сайт и благодарение а тази статия вече абсолютно всичко е както пие в статията всичко без менструацията

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).