Абониране

Кожата през пубертета

Кожата през пубертетаЦелта на потенето е да се намали температурата на тялото с освобождаването на влага през кожата. По време на пубертета потенето е по-често и значително по-обилно отколкото, в която и да било друга възраст. Това означава, че ти ще се потиш много повече в моменти на стрес, емоция или сексуално напрежение. Важно е да запомниш, че ако потта остава да засъхне върху кожата за дълго време и се наслагва неколкократно, се създават условия за развитие на бактерии! Редовното вземане на душ, особено след изпотяване, ще те предпази от непозната до момента телесна миризма.

През пубертета порите на твоята кожа ще произвеждат много повече мазнина – особено тези по лицето. Всичко това може да доведе до запушване на порите и акне. На практика може да ти се наложи да миеш своето лице, ръце и коса доста по-често от преди. Освен всичко друго, може да откриеш, че акнето има склонност да се проявява доста по-агресивно около твоята менструация. Това е така, защото нивата на хормоните ти са чувствително по-високи.

Виж още:

Как ще се промени тялото ти през пубертета?

 • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

4 коментара
 1. Avatar

  Моята пот мирише ужасно.Каквито й десдоранд да използвам все мирише.Помощ как да я спра?!

 2. Avatar

  Здравей, Жасмина не се притеснявай това е съвсем нормално през пубертета. Предлагам ти да смениш своя десдорант или просто си купи ролка, не струват милиони от 2 до 10лв зависи от марката.

 3. Avatar

  Аз ползвам дезодорант, но въпреки това пак се потя… Приятелките ми забелязват това, защото се вижда.. Много ме е срам..ПОМОЩ!!! Какво да правя? 🙁

  • Даниела Панова

   Използвай сух дезодорант. Прекомерното потене е нещо обичайно в пубертета. Най-лесно е да премахнеш окосмяването под мишниците

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).