Абониране

Как трябва да изглеждат зърната на гърдите?

Зърната на гърдите не изглеждат по един и същи начин. Първо цветът може да варира значително от светло розово до тъмно черно. Цветът на зърната обикновено има връзка с цвета на кожата. Ако генетично имаш по-тъмна кожа то тогава е съвсем нормално зърната ти да са тъмни. С развитието на гърдите се развива и ареолата (зоната около зърното). Ареолата също може да бъде много различна при различните момичета. При някои ареолата може да е оформена само като лека окръжност около зърното, при други ареолата може да надхвърли 5 см диаметър.

При доста момичета и жени зърната са обърнати – вместо да са изпъкнали над ареолата, те са вдлъбнати навътре. Предполагам вече се досещаш, че и това е напълно нормално. Възможно е само едното зърно да е вдлъбнато. Възможно е и с развитието и растежа то да се промени от изпъкнало към вдлъбнато и обратно.

Сигурно вече си забелязала, че през пубертета се появява окосмяване и най-вече че се появява на доста неочаквани места включително по гърдите. Естествено това също е нормално. Случва се няколко косъмчета да изникнат около ареолата. Можеш да ги оставиш или да ги премахнеш с пинцети.

Особеното при зърната е, че те също набъбват в определени ситуации. Студ, триене, сексуална възбуда или дори просто нервност могат да накарат зърната ти да се втвърдят или дори да изпъкнат. Ако това те притеснява лекото затопляне с шепи или с пръсти обикновено помага за отпускането им.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).