Абониране

Вярно ли е, че ако докосвам гърдите си ще пораснат по-бързо?

Не, не е вярно. Докосването или масажирането на гърдите не им помага да пораснат.

Размерът и стимулираният растеж на гърдите са една силно спекулативна тема. Тема, засягаща милиони жени по света, които са склонни да направят какво ли не за да увеличат бюста си, включително да изхарчат куп пари за да намерят решение на този важен за тях въпрос. Точно в това се крие и ключът към огромния обем дезинформация, която ни залива отвсякъде по темата – това е огромен пазар. До момента НЯМА неоспорим и научно доказан метод за увеличаване на гърдите. Нито кремове, нито масажи, нито хапчета (в някаква степен с уговорката да изключим специализирано хормонално лечение, което няма нищо общо с шарените таблетки продавани из интернет).

Същият е и източникът на „митовете“ за намаляване на гърдите. Милиони жени и момичета искат по-малък бюст (да, големият бюст ти харесва само докато го нямаш). Те също биват обливани с информация за всякакви чудотворни мехлеми и билки, естествено отново без резултат. Мит са и вярванията, че спането със сутиен или носенето на малък сутиен някак си ще „върне“ обратно гърдите в тялото и ще ги направи по-малки.

В истинския живот гените и хормоните определят темпа на растеж на гърдите. При някои момичета се развиват по-бързо, при други по-бавно. При някои растежът продължава дори в най-късните фази от пубертета.

Естествено е да искаш да изглеждаш красива и да харесваш тялото си, но не трябва да превръщаш гърдите си в самоцел. Има още куп неща, които можеш да направиш за тялото си – здравословно хранене, упражнения за хармонично развитие и достатъчно сън и почивка. Това ще окаже много по-голямо и дълготрайно влияние върху тялото и върху щастието ти изобщо от всяко друго „чудотворно“ решение на проблема с бюста.

И още нещо – не трябва да се притесняваш да обсъждаш подобни въпроси с личния си лекар или гинеколога. Наистина в периода на пубертета информацията идва твърде много като количество, от твърде много източници и за съжаление с много ниско качество. Естествено това те обърква и понякога просто не можеш да отсееш вярното от митовете и легендите, в такива случаи просто трябва да поговориш с възрастен. Настина помага – много!

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).