Абониране

За да бъдеш харесвана…

da-badesh-haresvana
Независимо дали сменяш класа, отиваш в ново училище, преоткриваш себе си или просто един ден разбираш, че можеш да направиш нещо хубаво за себе си и околните винаги ще ти трябват няколко прости съвета за да бъдеш харесвана.

Противно на налаганата от медиите, модната индустрия и обществените стереотипи заблуда, че харесвани са само красивите фактите сочат нещо съвсем друго: не всеки харесва издокараната глезла, още по-малко хора обичат егоистите и високомерните. Истината е, че за да бъдеш харесвана, уважавана и обичана е достатъчно просто…

Да бъдеш себе си
Колкото и да звучи като изтъркано клише това е самата истина. Никой не обича превзетите и престорени личности. Всеки усеща фалша. Не се опитвай да бъдеш някой друг. Не подражавай на чара на Селена Гомес, не се опитвай да си загадъчна като Ема Уотсън просто бъди себе си. Няма как да си по забавна и интересна от това просто да „играеш“ собствената си личност. Никой не е перфектен, така че няма от какво да се притесняваш показвайки истинската си същност. Естествено ако не харесваш нещо в себе си можеш да го промениш. Ако ти казват, че си твърде приказлива – опитай се да слушаш повече другите. Ако често се дразниш от собственото си мрачно настроение – постарай се да поне по едно позитивно нещо всеки ден.

Бъди мила
Уважавай другите. Хората, които показват уважение към другите получават същото. Никой не обича високомерните и надменните. Ти също не обичаш да се отнасят с теб с пренебрежение. В пубертета, в компаниите, в моментите на себеутвърждаване и търсене на собствената си личност много момчета и момичета (особено момичета) се изкушават да сравняват другите, да коментират качествата им – с една дума да клюкарскват. Едно от нещата, които най-много обижда и дразни хората е да разберат, че някой говори зад гърба им. Никой не харесва клюкарите – не се поддавай на изкушението и избягвай обсъждането на странични хора.

Говори нормално
Много момичета и момчета (особено момчета) през пубертета започват интензивно да въвеждат в речника си куп нови изрази и цели изразни похвати. Да „лафиш“ вместо да говориш, да „движиш“, да „не се филмираш“ са само част от „готиния“ речник. Колкото и странно да звучи, „якото“ говорене дразни. Особено от устата на момиче изглежда неприятно и дори противно. Всяко интелигентно момиче може да не използва груб жаргон, вулгаризми и паразитни изрази. Уличният жаргон издава бедна обща култура и липса на въображение. Фактът, че щом хората преминат пубертета голяма част от „суперските лафчета“ отпадат от речника им е достатъчно показателен. Ако решиш да опиташ да поддържаш изказа си чист се постарай да говориш винаги така, сякаш разговаряш с майка си или с възрастен. Спокойно – дори съучениците ти няма да те възприемат като „сухарка“

Бъди щастлива
Ами ключът към щастието е просто да се радваш на живота, на себе си, на това което имаш. Сега стани, иди пред огледалото и се усмихни. Не ти ли хареса? Иди отново… и пак… и още веднъж, докато най-накрая разбереш, че наистина изглеждаш много по-добре, когато се усмихваш. Не се притеснявай да се радваш на живота и да показваш щастието си – хората се заразяват от твоя позитивизъм и наистина обичат да те виждат.

Бъди открита
Бъди уверена в себе си. Не се притеснявай да показваш самочувствието си. В края на краищата ако вече изпълняваш горните съвети имаш за какво да се гордееш и можеш да бъдеш сигурна, че хората те харесват. Покажи твоята увереност. Другите се доверяват и харесват тези, които вярват в себе си. Те няма да се притесняват да говорят с теб. Същевременно бъди открита с тях, бъди непосредствена – няма нищо лошо в това да заговориш първа другите, да протегнеш ръка за запознанство или просто да се представиш, когато ти си новата в компанията. Просто повярвай, че наистина си заслужава хората да те познават.

Бъди сигурна, че се отнасяш еднакво с всички. Дори с тези, с които другите не се отнасят добре. Когато хората знаят, че ти уважаваш всички, независимо от положението им, те осъзнават, че ти си човек, на който може да се разчита.

Трябва да прочетеш и това:

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

1 коментар
  1. Това всичко е вярно особено за усмивкта а и някъде пишиши“винаги се усмихвай за да привличаш вниманието на хорта и те да се замислят какво си мислиш“

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).