Абониране

Пубис

В човешката анатомия, и в анатомията на бозайниците като цяло, тазовата кост има допълнителна кост защитаваща вътрешните полови органи. Тази кост се нарича пубисна кост. над нея има струпване на мастна тъкан оформящо пубиса. Размерът на пубиса е различен според възрастта, подкожната мазнина и хормоните. При жените е значително по-забележим отколкото при мъжете. С пубертета пубисът се окосмява и увеличава.

При жените пубисът формира горната част на вулвата. Той се разделя при големите срамни устни. Количеството мастна тъкан съставяща пубиса се влияе от нивото на естроген в организма. Затова и оформянето на пубиса става с настъпването на пубертета. Пубисът още се нарича венерин хълм, а характерното окосмяване оформя триъгълник.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).