Абониране

Мастурбация

Под мастурбация се разбира докосването на собственото тяло, включително половите органи за постигане и задоволяване на полова възбуда.
Мастурбацията е обикновен и безопасен вид сексуална игра.
Мастурбацията има предимства от здравословна гледна точка

Мастурбацията е възможна и между двама души (по-познато като задоволяване с ръце). Това може да бъде много интимен момент, особено за двойки, които все още не са готови за сексуален контакт. Въпреки, че от медицинска гледна точка самозадоволяването да е нещо нормално, болшинството от нас изпитват неудобство или дори срам от темата за самозадоволяването. В някаква степен това се дължи на заклеймяването на мастурбирането като греховно, грешно или вредно. В голяма степен разпространяваните митове за вредата от самозадоволяването.

Според една част от обществото само хора без партньор мастурбират. Множество изследвания показват, че повечето от хората с активен сексуален живот и/или с партньор също се самозадоволяват дори в зряла възраст.

Често разпространявани митове за мастурбацията. Популярни твърдения без никакво научно обяснение и емпирични доказателства са, че мастурбацията води до…

  • ослепяване
  • умствена изостаналост
  • сексуални извращения
  • спад в потентността

Колко често е „нормално“?
Едно от най-честите притеснения, особено сред тийнейджърите, е честотата на самозадоволяването. Няма „нормален брой“ пъти. Някои го правят няколко пъти на ден, други на седмица или месец, трети изобщо не го практикуват. Честотата на самозадоволяването сама по себе си не е проблем, доколкото не е свързана с обсесивно-компулсивно разстройство където една и съща дейност се повтаря постоянно.

  • Имаш ли въпроси за тази статия?

Публикувай коментар

Вашият коментар

Loading Facebook Comments ...
Правила на форума

Девойка.инфо предоставя възможност на всеки да изкаже своето мнение или да зададе въпрос, но при задължителното спазване на определени Правила. Спазването на Правилата гарантира качеството на дискусията и на цялата информация на сайта.

Какво е Репутация

Репутацията е приблизителна оценка на доверието на потребителите във вас. Най-добрият начин да повишите репутацията си е да се отнасяте с уважение към околните, да задавате интересни въпроси и да давате компетентни отговори. Ето как се определя репутацията на потребители за определени действия.

Общи условия

С посещаването на Devoyka,info, разглеждането, публикуването или използването по какъвто и да било начин на информационния ресурс на сайта Вие се съгласявате и безусловно приемате настоящите Общи условия.

Политика за поверителност

С настоящата Политика за поверителност се определя начинът, по който Devoyka.info събира, използва, поддържа и унищожава информацията събрана от потребителите (Потребителят) на Devoyka.info - Момичешки работи (Сайта).